Forfølges av gammelt skoleløfte - avviser at hun lovet for mye

- Tallene er alvorlige

Statsministeren garanterte bedre resultater i norsk skole hvis hun fikk makta. I går fikk norske elever stryk i lesing og noget i naturfag.

BÆREKRAFTSBALL: Erna Solberg møtte prins Charles i London tirsdag. De to diskuterte klima og bærekraftsmål. Norsk skole sto ikke på agendaen, men Erna Solberg møter nå 2009-utgaven av seg selv i døra. Foto: Victoria Jones/Pool via REUTERS
BÆREKRAFTSBALL: Erna Solberg møtte prins Charles i London tirsdag. De to diskuterte klima og bærekraftsmål. Norsk skole sto ikke på agendaen, men Erna Solberg møter nå 2009-utgaven av seg selv i døra. Foto: Victoria Jones/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): De norske resultatene for PISA-undersøkelsen for 2018 viser at norske elever presterer svakere enn i 2015 i både lesing og naturfag.

Dette er stikk i strid med løftet Erna Solberg ga velgerne i 2009:

«Jeg garanterer et løft i kunnskapsnivået blant norske elever, målt gjennom for eksempel PISA- og TIMSS-undersøkelsene», sa hun til Aftenposten den gang.

- Lovet du for mye, Erna Solberg?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Vi har gjort mye for å løfte norske elever, og så skal vi lære av tilbakemeldingene som norsk skole får, sier statsministeren til Dagbladet i London.

- Alvorlig

Det er særlig utviklingen på leseferdighetene til norske elever som bekymrer statsministeren.

Hun er i England for å delta på NATO-toppmøtet i dag. Tirsdag kveld møtte hun både dronning Elizabeth og prins Charles, før statsministeren dro til Downing street nummer ti i en uformell middag med statsminister Boris Johnson.

Utviklingen i norsk skole er likevel noe Solberg bærer med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.