Forfølges av gammelt skoleløfte - avviser at hun lovet for mye

- Tallene er alvorlige

Statsministeren garanterte bedre resultater i norsk skole hvis hun fikk makta. I går fikk norske elever stryk i lesing og noget i naturfag.

BÆREKRAFTSBALL: Erna Solberg møtte prins Charles i London tirsdag. De to diskuterte klima og bærekraftsmål. Norsk skole sto ikke på agendaen, men Erna Solberg møter nå 2009-utgaven av seg selv i døra. Foto: Victoria Jones/Pool via REUTERS
BÆREKRAFTSBALL: Erna Solberg møtte prins Charles i London tirsdag. De to diskuterte klima og bærekraftsmål. Norsk skole sto ikke på agendaen, men Erna Solberg møter nå 2009-utgaven av seg selv i døra. Foto: Victoria Jones/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): De norske resultatene for PISA-undersøkelsen for 2018 viser at norske elever presterer svakere enn i 2015 i både lesing og naturfag.

Dette er stikk i strid med løftet Erna Solberg ga velgerne i 2009:

«Jeg garanterer et løft i kunnskapsnivået blant norske elever, målt gjennom for eksempel PISA- og TIMSS-undersøkelsene», sa hun til Aftenposten den gang.

- Lovet du for mye, Erna Solberg?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Vi har gjort mye for å løfte norske elever, og så skal vi lære av tilbakemeldingene som norsk skole får, sier statsministeren til Dagbladet i London.

- Alvorlig

Det er særlig utviklingen på leseferdighetene til norske elever som bekymrer statsministeren.

Hun er i England for å delta på NATO-toppmøtet i dag. Tirsdag kveld møtte hun både dronning Elizabeth og prins Charles, før statsministeren dro til Downing street nummer ti i en uformell middag med statsminister Boris Johnson.

Utviklingen i norsk skole er likevel noe Solberg bærer med seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer