Tallet på innbrudd øker igjen

Tyvene er i stor grad omreisende og bruker tid på å spane før de slår til.

MER INNBRUDD: I 2011 gikk tallet på boliginnbrudd her i landet ned, men nå går utviklingen den andre veien. I årets tre første måneder var det 6 398 innbrudd, en økning på 16 prosent. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
MER INNBRUDD: I 2011 gikk tallet på boliginnbrudd her i landet ned, men nå går utviklingen den andre veien. I årets tre første måneder var det 6 398 innbrudd, en økning på 16 prosent. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 gikk tallet på boliginnbrudd her i landet ned, men nå går utviklingen den andre veien. I årets tre første måneder var det 6 398 innbrudd, en økning på 16 prosent.

Det viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), som sammenligner med samme periode i fjor.

- Det er ut fra disse tallene grunn til å frykte at utviklingen vi så i 2011, kun var en kortvarig nedgang, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

Tyvene er i stor grad omreisende og bruker tid på å spane før de slår til, ifølge Osland.

- Utenlandske banders aktivitet i Norge går i bølger. Nordmenn har stadig større verdier i sine boliger. Det høye norske velstandsnivået er fristende for organiserte kriminelle fra Øst -Europa. Utfordringene knyttet til organisert kriminalitet fra Øst-Europa er store, sier han.

(NTB)