DREPT: En pakistaner står ved kistene til drepte slektninger etter det amerikanske rakettangrepet. Dødstallet har steget til 22.   Foto: AFP/Thir KHAN/SCANPIX
DREPT: En pakistaner står ved kistene til drepte slektninger etter det amerikanske rakettangrepet. Dødstallet har steget til 22. Foto: AFP/Thir KHAN/SCANPIXVis mer

Tallet på rakettdrepte i Pakistan stiger

Minst 22 drept etter to amerikanske rakettangrep i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på drepte etter to amerikanske rakettangrep i Pakistan har steget til 22. To av de døde skal ha vært medlemmer av terrornettverket al-Qaida.

Ni omkomne ble begravet i den pakistanske regionen Nord-Waziristan nær grensen mot Afghanistan lørdag. Gravferdene fant sted dagen etter at raketter avfyrt fra et ubemannet fly - en såkalt drone - slo ned utenfor byen Mir Ali.

Lokale innbyggere raser over at en familie som de mener umulig kunne ha forbindelser med al-Qaida, mistet livet i angrepet.

- Dronen bommet trolig på sitt mål, slik at bare uskyldige mennesker ble drept, sier en tjenestemann til en pakistansk avis.

Nord-Waziristan er kjent som tilholdssted for store grupper islamistiske ekstremister. Pakistanske myndigheter har gjentatte ganger protestert mot at amerikanerne angriper mål i området, og sier angriperne viser forakt for Pakistans suverenitet over området.

Fredagens angrep var det første siden Barack Obama tok over som president i USA. På pakistansk hold tolkes de to angrepene som et signal om at Obama ikke vil stanse angrepene som ble satt i gang under hans forgjenger George W. Bush.

(NTB)