RØYK: I den lyse sirkelen sees røyken etter eksplosjonen i Istanbul. FOTO: DHA
RØYK: I den lyse sirkelen sees røyken etter eksplosjonen i Istanbul. FOTO: DHAVis mer

Tallet på skadde er nå 32

Angivelig selvmordsbomber på Taksimplassen i Istanbul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Av de 32 sårede, tilhører 15 politistyrken. Det forteller guvernøren Hüseyin Avni Mutlu, melder NTB. Ifølge tidligere tall, har to av de sårede alvorlige skader.

Ifølge en taxisjåfør som var vitne til bombingen, så han en mann i 30-årene som gikk mot politiet og så ut til å spørre om veien. Bomben skal deretter ha gått av. Et annet vitne sier derimot at det var to menn som hadde nærmet seg politiet.

- Vi tror dette er et selvmordsangrep. Tolv av de skadede skal være sivile, mens ti er politifolk. To av dem er alvorlig skadd. Vi tror gjerningsmannen ville detonere bomben fra innsiden av et politikjøretøy, men eksplosivene skal ha gått av tidligere, sier politisjef i Istanbul, Hüseyin Çapkin.

Vitne til kaoset Flere øyenvitner har i løpet av dagen beskrevet hva som skjedde før og etter eksplosjonen.

- Jeg snudde meg rundt og så politimenn med blod I ansiktet. Noen lå på bakken. Både politi og sivile løp rundt i panikk. Ut av en stor buss kom kanskje så mange som 20 politifolk løpende. Jeg tror jeg hørte at det ble løsnet skudd, men jeg er ikke sikker, sier øyenvitnet Aris Virkas til BBC.

Ifølge Çapkin skal den mistenke bomberen være en mann, men han ville ikke gi noe ytterligere informasjon.

Ifølge Hürriyet Daily News skal tv-kanalen NTV ha rapportert at den antatte bombemannen lå i nærheten av eksplosjonsstedet dekket av aviser.

Bomben gikk av like ved en politipost på Taksimplassen, rapporterte Al Jazeeras Anita McNaught, tidligere i formiddag. Er du til stede i Istanbul eller vet noe om bombeeksplosjonen, tips oss her.

To bomber I følge Al Jazeera ble det ble funnet nok en bombe rett i nærheten av selvmordsbomberen.

TAKSIMPLASSEN:  Til nå er bare selvmordsbomberen bekreftet død.FOTO:AFP PHOTO / Muhittin Aydogan
TAKSIMPLASSEN: Til nå er bare selvmordsbomberen bekreftet død.FOTO:AFP PHOTO / Muhittin Aydogan Vis mer

- Den bomben, ville rammet den store folkemengden som stimlet sammen etter den første eksplosjonen, om den også hadde gått av, sier reporteren

PKK Medlemmer av separatistbevegelsen Kurdistans arbeiderparti (PKK), ytterliggående venstreorienterte grupper og islamister har stått bak bombeangrep i Istanbul tidligere. BBC melder at den to måneder gamle fredsavtalen med de kurdiske seperatistene har utløpsdato nettop i dag.

- Det er så langt ikke kommet noen meldinger om at nordmenn skal være blant de skadde, sier Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.
Taksimplassen er nå er stengt av er en turistmagnet med restauranter, butikker, hoteller, og befinner seg i hjertet av det moderne Istanbul på den europeiske siden av byen. Al Jazeera melder at så langt er bare selvmordsbomberen bekreftet omkommet.

Saken oppdateres

OPPRØRSPOLITI: holder vakt mens tekniske etterforskere jobber på åstedet. FOTO: REUTERS/Murad Sezer
OPPRØRSPOLITI: holder vakt mens tekniske etterforskere jobber på åstedet. FOTO: REUTERS/Murad Sezer Vis mer