Tallguru Nate Silver fikk rett i 50 av 50 delstater

Har i hele høst «visst» at Obama kom til å vinne.

- IKKE EN STOR SEIER:  Analyktiker og The New York Times-bloggeren Nate Silvers skriver på sin Twitter-konto at «seieren ikke var et stor for Obama, men bred», USA har blant annet fått sin første åpent homofil senator i delstaten Wisconsin, framhever Silvers. Foto:  Spencer Platt/Getty Images/AFP
- IKKE EN STOR SEIER: Analyktiker og The New York Times-bloggeren Nate Silvers skriver på sin Twitter-konto at «seieren ikke var et stor for Obama, men bred», USA har blant annet fått sin første åpent homofil senator i delstaten Wisconsin, framhever Silvers. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at analytiker og The New York Times-blogger Nate Silvers utviklet en valgkampmodell som kalkulerer hvilken president som har størst sjanse for å vinne før forrige USA-valg i 2008, har han aldri tatt feil.

Seinest i går, på valgdagen, meldte prognoseverktøyet gjennom nettsiden FiveThirtyEight at det var 92 prosent sjanse for at Obama ville vinne. 

Nå, etter at Barack Obamas seier ble et faktum, viser det seg at Silvers gjennom nettsiden FiveThirtyEight har tippet riktig utfall i 50 av 50 stater.

Minoritetsrekord Sjøl skriver analytikeren at det ikke var et stort, men et bredt valg for Obama:

- President Obama ble gjenvalgt av en koalisjon av velgere som var bredere enn dem var dyp. Demokratene lot Obama vinne til tross for at han mistet flere uavhengige velgere. 45 prosent av de som stemte på Obama var minoriteter - et rekordhøyt tall - og han vant tilliten til flere spanske og asiatisk-amerikanske velgere.

For en uke siden anslo Silvers at Obama hadde 79 prosent sjanse for å vinne.

Første homofile senator Det var rundt klokka 05 i natt, norsk tid, at det ble klart at Obama får fire nye år som USAs president.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer