Tallknuserens siste dom

Regn i Los Angeles og Trump-seier er omtrent like sannsynlig, ifølge meningsmålingsguru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da klokka hadde passert 01 lokal tid natt til tirsdag i New York, sendte den amerikanske meningsmålingsguruen Nate Silver ut sin siste spådom for valget på sitt eget statistikknettsted FiveThirtyEight.

På nettstedet vektes meningsmålingene med tidligere resultater og metodikk, og det er god grunn til å følge med på hva Silver konkluderer med etter å ha bedrevet tallknusing.

- Biden vinner

FiveThirtyEights siste spådom er dårlig nytt for den sittende presidenten, Donald Trump.

Nettstedet gir Trump 10 prosent sjanse for å vinne, og Biden 89 prosent. Det mener også at det er en prosent sjanse for at det blir uavgjort, og at begge får 269 valgmenn hver. Da er det Representantenes hus som avgjør valget.

«Trump trenger en feil (på meningsmålingene) som er større enn normalt i hans favør, men den reelle muligheten for at meningsmålingene undervurderer Trumps støtte er grunnen til at han har en vei til gjenvalg», skriver Silver.

I tillegg mener FiveThirtyEight at det er nesten 75 prosent sjanse for at Demokratene gjenvinner kontrollen i Senatet. Det vil gi Joe Biden og demokratene politisk handlingsrom dersom han vinner valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer