Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Talskvinne: Georgias tidligere president bortført på restaurant i Kiev

Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili er bortført fra en restaurant i Ukrainas hovedstad Kiev, opplyser Saakasjvilis talskvinne.

BORTFØRT: Mikheil Saakashvili skal være bortført fra en restaurant i Kiev. Foto: AP
BORTFØRT: Mikheil Saakashvili skal være bortført fra en restaurant i Kiev. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han ble tvunget inn i en hvit varevogn og kjørt til et ukjent sted, sier talskvinnen til det russiske nyhetsbyrået Tass.

Mennene som tok ham med seg skal ha vært maskerte og ikledd kamuflasjeklær, og bortføringen skjedde på en restaurant i nærheten av kontoret til Saakasjvilis parti.

Saakasjvili flyttet til Ukraina etter at å ha vært Georgias president og ble der utnevnt til guvernør i Odessa. Han er nå en av landets opposisjonsledere og har rettet kraftig kritikk mot president Petro Porosjenko samtidig som han har lovet velgerne å kjempe mot korrupsjon.

Talskvinnen har også skrevet en melding på Saakasjvilis Facebook-side der det står at det er kommet meldinger om at mennene som tok med seg Saakasjvili, var representanter for en spesialavdeling innen grensemyndighetene.

Politiet i Kiev har avvist at de er involvert, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!