SLAKTES: I videoen ser man den smilende og dansende ekspresidenten, under en minnestund avholdt for de drepte politibetjentene i Dallas. Både Michelle Obama og hans egen kone ser tydelig brydd ut over Bush sin oppførsel. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Talsmann: - Bush ble svært rørt av musikken, finn noe annet å kritisere

Tidligere president Bush ble slaktet for dansing under minneseremoni, nå svarer de på kritikken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har stormet rundt George W. Bush etter at han danset under minnegudstjenesten etter skytingen i Dallas, hvor fem politimenn ble drept av en snikskytter.

George W. Bush står hånd i hånd med kona Laura og Michelle Obama, mens han smiler bredt og danser til koret som sang «The Battle Hymn of the Republic».

Flere påpekte at bevegelsene hans var svært respektløse og at han fremstod som en «full, gammel onkel». Nå har Bushs egen talsmann, Freddy Ford, gått ut og forsvart den tidligere presidenten.

- Jeg vil oppfordre alle som leter etter noe å kritisere om å finne et annet emne enn en minneseremoni for drepte tjenestemenn, og til å se mer enn bare klippet av president Bush som svaier til musikken, skriver han i en e-post til CBC News på tirsdag.

TYDELIG BRYDD:  I videoen over ser det ut som at både kona og Michelle Obama blir tydelig brydd over oppførselen til Bush. Photo by Paul Moseley/Fort Worth Star 
TYDELIG BRYDD:  I videoen over ser det ut som at både kona og Michelle Obama blir tydelig brydd over oppførselen til Bush. Photo by Paul Moseley/Fort Worth Star  Vis mer

- Jeg håper folk kan åpne hjertene sine til historien og teksten i «The Battle Hymn of the Republic». Sangen gjorde noe med ham fordi det er en gledelig, åndelig, triumferende sang, sier Freddy Ford videre

Bush, som selv bor i Dallas, har tidligere uttalt seg om seremonien:

- Til tider føles det som om de kreftene som trekker oss fra hverandre er sterkere enn de kreftene som binder oss sammen, sa Bush.

Flere Twitter-brukere går hardt ut mot den muntre oppførselen:

«Du er kanskje en av dem som kan le i en begravelse , men George Bush kan danse»

«Er dette din fulle onkel i en bryllupsfeiring, eller en tidligere president som minner omkomne politibetjenter?»

«Var det noen andre som så George Bush som danset på scenen under minnestunden, mens han holdt Michelle Obamas hånd? #kleint»

«Hver gang tror jeg ingenting kan sjokkere meg - George Bush bruker en lilla dress og danser under ei minnestund for politibetjenter.