Talsmann for «Odins soldater» om «Allahs soldater» i gatene: - Unge jenter vil bli livredde

Ronny Alte mener «Allahs soldater» vil rekruttere folk til islamistiske miljøer.

KRITISK TIL ALLAHS SODLATER:  Ronny Alte er kritisk til at en gruppe som kaller seg for «Allahs soldater» har planer om patruljere gatene i Norge. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet
KRITISK TIL ALLAHS SODLATER: Ronny Alte er kritisk til at en gruppe som kaller seg for «Allahs soldater» har planer om patruljere gatene i Norge. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Personer knyttet til islamistmiljøet i Oslo opplyser til VG at de har dannet en gruppe de kaller «Allaahs soldater» som de har opprettet i respons til den selverklærte borgevernsgruppa «Odins Soldater».

VG har fått en uttalelse fra en person som er tilknyttet gruppa

«I respons til den vantro gruppering "Odins soldater"'s patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang i hovedstaden Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode», heter det i uttalelsen.

Hettegenserne, som angivelig skal være den planlagte «uniformen», er dekorert med det svarte flagget til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) over hele ryggen, med en mindre logo på brystet foran, ifølge avisa.

- Livredde Ronny Alte, talsmann for «Odins Soldater», er kritisk til at «Allahs soldater» er i ferd med å etablere seg i sentrale byer på Østlandet.

- Hvis den informasjonen stemmer, så er det en skummel utvikling, fordi de vil bruke det som en arena til å rekruttere folk til det islamistiske miljøet i Norge, sier Alte til Dagbladet.

I forrige måned etablerte gruppa «Odins Soldater» seg som en organisasjon i Norge. Borgervernsgruppa ble først etablert i Finland av en selverklært nasjonalsosialist (se faktaboks). Det uttalte målet til gruppa er at folk kan føle seg trygge.

- Hvordan tror det hadde vært for folk å støtte på «Allahs soldater» på nattestid?

- Unge jenter hadde blitt livredde for å møtte dem i gatene. Det flagget de har på genseren er selve symbolet på krig og terror.

- Bør de forbys fra å gå rundt i gatene?

- Vi har ytringsfrihet i Norge og dette bør være opp til politiet å avgjøre. De bør gjerne trekke til gatene de også, men jeg skjønner ikke hva de skal gjøre annet enn å rekruttere folk til islamistiske miljøer i Norge, sier Alte.

- Vi ønsker å trygge gatene Dagbladet har snakket med en sentral person i «Allahs Soldater» som forteller nærmere om formålet med gruppa.

- Vi ser at det er mye fitna - prøvelser - i verden. Vi ønsker å forby det onde og kalle til det gode. Vi ønsker å stoppe folk som bedriver kriminalitet og hjelpe dem på den rette vei, sier personen til Dagbladet.

- Hva mener du om at enkelte kan oppleve dere som skremmende?

- Det er ingen grunn til å frykte oss. Vi ønsker bare å trygge gatene i Norge. Opprettelsen av gruppa er et svar på at de norske myndighetene gir høyreekstreme klarsignal til å patruljere gatene.

- Hva om dere havner i bråk?

- Vi kommer til å trekke oss unna hvis det blir konfrontasjoner. Vi ønsker bare å trygge gatene og snakke med folk som kommer bort til oss, sier personen.

Odins soldater

*Dannet i Finland i oktober 2015.

*Etablerte seg i Norge i januar. Gruppen har lokallag flere steder i landet.

*Hevder de har som mål å holde norske gater trygge.

*Gruppens talsmann i Norge er Ronny Alte, som tidligere var med i ytre høyre-grupperinger som Norwegian Defence League og Pegida.

*Medlemmene ikler seg hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen.

*Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer, ifølge politiet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer