Talsmann for «Odins soldater» om «Allahs soldater» i gatene: - Unge jenter vil bli livredde

Ronny Alte mener «Allahs soldater» vil rekruttere folk til islamistiske miljøer.

KRITISK TIL ALLAHS SODLATER:  Ronny Alte er kritisk til at en gruppe som kaller seg for «Allahs soldater» har planer om patruljere gatene i Norge. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet
KRITISK TIL ALLAHS SODLATER: Ronny Alte er kritisk til at en gruppe som kaller seg for «Allahs soldater» har planer om patruljere gatene i Norge. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Personer knyttet til islamistmiljøet i Oslo opplyser til VG at de har dannet en gruppe de kaller «Allaahs soldater» som de har opprettet i respons til den selverklærte borgevernsgruppa «Odins Soldater».

VG har fått en uttalelse fra en person som er tilknyttet gruppa

«I respons til den vantro gruppering "Odins soldater"'s patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang i hovedstaden Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode», heter det i uttalelsen.

Hettegenserne, som angivelig skal være den planlagte «uniformen», er dekorert med det svarte flagget til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) over hele ryggen, med en mindre logo på brystet foran, ifølge avisa.

- Livredde Ronny Alte, talsmann for «Odins Soldater», er kritisk til at «Allahs soldater» er i ferd med å etablere seg i sentrale byer på Østlandet.

- Hvis den informasjonen stemmer, så er det en skummel utvikling, fordi de vil bruke det som en arena til å rekruttere folk til det islamistiske miljøet i Norge, sier Alte til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer