Talsmann for Odins soldater takker Frp-Ellingsen - og hevder han har støtte fra Venstre, Høyre og Frp

- Jeg er veldig glad for at han setter pris på oss, sier Ronny Alte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): : Frp-politiker Jan Arild Ellingsen ga i dag støtte til Odins soldater. Ellingsen sa at gruppa bør få «honnør» for å ville hjelpe til å holde norske byer trygge.

Uttalelsen vekket umiddelbart harme, og både statsminister Solberg og justisminister Anundsen måtte på banen.

Nå takker Odins soldaters Ellingsen for støtten. Ronny Alte, gruppas talsperson, kaller Ellingsen tøff som våger å støtte Odins soldater i all offentlighet. 

- Jeg er veldig glad for at han setter pris på oss. Det betyr mye, og det er vågalt gjort av Ellingsen å stå fram for folk flest på denne måten, sier Alte til Dagbladet, og legger til at Ellingsen ikke alene:

- Støtten vår er enorm. Det mange stortingspolitikere som har fortalt meg at de støtter Odins soldater. Og ikke bare fra Fremskrittspartiet. 

- Fra hvilke partier da?

- Jeg har fått støtteerklæringer fra politikere i Høyre, Venstre og Frp, hevder han. 

- Ble du overraska over støtten fra Ellingsen i dag?

- Både ja og nei. Frp er jo kjent for å snakke fra levra, så jeg ble mer overraska over at mediene slo opp dette som de gjorde. Jeg hadde nok ikke trodd at dette skulle bli en så stor sak som det ble, men det sier jo sitt om hvordan mediene er ute etter oss, fortsetter han.

- Vil du sende en hilsen til Ellingsen på en dag som denne?

- Ja, jeg vil igjen bare takke for støtten. Vi setter veldig stor pris på det han gjorde.

- Ikke rasisme Politiet har hevdet at Odins soldater har medlemmer med bakgrunn fra kriminelle miljøer. Det misliker Alte sterk og sier politiet er på tynn is.

- Jeg kjenner ikke til noen som skal ha bakgrunn fra kriminelle miljøer. Vi har noen som er tidligere straffedømt, ja, men når man har sona en straff, så har man gjort opp for seg. Politiet er på tynn is hvis de skal fryse ut folk på det viset.

Alte mener også at det hersker en rekke misoppfatninger om Odins soldater - blant annet at gruppa er rasistisk motivert og bedriver hatretorikk mot muslimer og mennesker med minoritetsbakgrunn. For det stemmer ikke, sier han.

- Vi er helt krystallklare på at Odins soldater ikke tolererer vold eller rasisme. Dem som sier vi bedriver en hatretorikk tar feil. Jeg blir nærmest nedringt av innvandrere og muslimer som takker oss, siden vi ikke setter dem i bås. Vi vil ha tryggere gater for alle, hevder Alte. 

- Ferdig med Norwegian Defence League Han har selv patruljert gatene i Tønsberg, tidvis med bruk av skuddsikker vest. Alte har bakgrunn fra både Norwegian Defence League og Pegida, men hevder de to gruppene ikke skal kobles opp mot Odins soldater overhode.

- Det er fem år siden jeg gikk ut av Norwegian Defence League, og jeg har utvikla meg siden da. At vi knyttes til NDL viser bare hvor desperate mediene er etter å gjøre oss til noe vi ikke er. Vi er mot all form for voldsbruk, gjentar Alte. 

- Logoen deres. En maskert viking med norsk flagg. Ser du koblinger til høyreekstrem symbolikk?

- Logoen vår er som den er, og den er internasjonal. Det som er utrolig er at det finnes folk der ute som er mer opptatt av logoen vår enn å skape trygghet. Jeg forstår ikke skepsisen. En undersøkelse på Nettavisen viser at 73 prosent av de spurte støtter Odins soldater, avslutter han. 

Venstre-leder Trine Skei Grande har vanskelig for å tro på Alte når han sier Venstre-politikere har støttet ham.

- Jeg nekter å tro at han har fått støtte fra Venstre-politikere. Venstre tar sterk avstand fra både Pegida, Norwegian Defence League, Soldiers of Odin og andre høyreekstreme og fremmedfiendtlige grupperinger, sier hun.