Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Talsmann fordømmer æresdrap

For 14 år siden opplevde talsmannen for Islamsk Råd Norge, Zahid Mukhtar (30), selv æresdrap i sin nærmeste bekjentskapskrets. Nå fordømmer han det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som alle drap er også æresdrap dypt tragisk. Nå må innvandrermiljøene, og ikke minst moskeene, sette foten ned og fordømme det, mener Zahid Mukhtar (30).

Mens han selv satt på Ullevål sykehus og ventet på at kona skulle nedkomme med hans førstefødte, kom meldingen om æresdrapet på Fadime Sahindal.

Mukhtar fikk sjokk. Tankene vandret tilbake til 1988, da han selv opplevde æresdrap i sin nærmeste bekjentskapskrets.

- Broren til en venn av meg tok livet av sin høygravide søster og hennes mann på Holmlia i Oslo. Drapet var forferdelig, men det som skuffet meg mest, var at noen i innvandrermiljøet jublet etterpå.

- Nå må moskeene på banen. I stedet for å avvise hendelsene eller si de ikke har hørt om dem, bør våre ledere ta klart avstand fra dem. Imamene må gjøre noe med uvitenheten, dumheten, kunnskapsløsheten og de primitive tankene som hersker i enkelte miljøer, mener Mukhtar.

I dag kaller Islamsk Råd inn til møte for å diskutere æresdrap.

Hele Norges coronakart