Tålte ikke anti-Bush-skjorte

Bretton Barber (16) i den amerikanske delstaten Michigan hadde på seg en anti-Bush-t-skjorte på skolen. Derfor ble han sendt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bretton Barber gikk som vanlig til Dearborn High School på mandag med t-skjorte. Men t-skjorten fikk ledelsen på skolen til å se rødt: På Barbers t-skjorte står det med store bokstaver «International terrorist» over og under et bilde av president George Bush.

Barber hadde på seg genseren for å uttrykke sin politiske mening om presidentens krigsplaner. T-skjorta hadde han bestilt over internett.

Men på skolen møtte han sterke reaksjoner. Etter hvert fikk han beskjed om enten å vrenge t-skjorta, ta den av seg eller å forlate skolen og gå hjem. Barber valgte å gå hjem.

- Bush har siden den gang [etter 11.september 2001, red.anm] drept mer enn 1000 mennesker i Afghanistan, dét er terrorvirksomhet, sier Barber til lokalavisa Detroit News.

Skolen sier at studentene har rett til å ytre meningene sine. Det var ordet «terrorist» som førte til den kraftige reaksjonen. De fleste elevene på Dearborn er arabisk-amerikanere, og det er sterke spenninger mellom elevgrupper på grunn av striden om Irak. Dearborn-ledelsen fryktet at t-skjorta med terror-henvisningen kunne vekke reaksjoner eller sette i gang noe blant studentene.

Det bor nærmere 300 000 arabisk-amerikanere i sørøst-Michigan, der Dearborn ligger.

FOR MYE:</B> Denne t-skjorta ble for mye for ledelsen ved Dearborn High School i Michigan.