GIKK I SVART:  Den pakistanske tv-kanalen Geo TV ble stengt i dag - angivelig på grunn av kritikk mot myndighetene etter flomkatastrofen. FOTO: AFP/SCANPIX.
GIKK I SVART: Den pakistanske tv-kanalen Geo TV ble stengt i dag - angivelig på grunn av kritikk mot myndighetene etter flomkatastrofen. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

Tålte ikke TV-kritikk av presidenten

Regjeringspartiet i Pakistan får skylden for at to kanaler ble tatt av lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
To pakistanske TV-kanaler skal ha blitt stengt tirsdag, etter at kanalene har åpenlyst har kritisert presidenten og regjeringen i sine sendinger.

- Geo TV er tatt av lufta i Karachi og andre deler av Sindh-provinsen, sa kanalens sjefredaktør Azhar Abbas tirsdag.

Han forteller at en stor folkemengde bestående av medlemmer av regjeringspartiet PPP har samlet seg utenfor TV-kanalens studio i Karachi.

Fyr på uvennlige aviser De skal også ha satt fyr på utallige bunter med avisene Jang Daily og den engelskspråklige avisa The News.

- Alt blir gjort av PPP-aktivistene, og jeg er 100 prosent sikker på at myndighetene står bak, sier Abbas.

Også TV-kanalen ARY gikk i svart tirsdag, ifølge nyhetsredaktør Mohsin Raza. Han sier selskapet som drifter nettverket som kanalens programmer sendes på, har blitt truet av PPP-aktivister til å blokkere sendingene.

- Konspirasjon Regjeringen til president Asif Ali Zardari, som den siste tiden har møtt krass kritikk i hjemlandet og internasjonalt for ikke å ha vært til stede under flomkatastrofen som har rammet landet, sier beskyldningene fra TV-kanalene er en konspirasjon for å svekke regjeringen.

Zardari er formann i partiet PPP, som har sitt hovedsete i Sindh-provinsen.

(NTB-AFP).