Talte til ungdommen rett før sex-skandalen

Helge Solum Larsen holdt inspirasjonstale på nachspielet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Like før den angivelige voldtekten reiste Helge Solum Larsen seg og holdt en inspirasjonstale til Unge Venstre-gjengen som var samlet på nachspiel.

20 på rommet - Vi fikk en pep-talk av Helge Solum Larsen, sier nyvalgt fylkesleder i partiet Kjartan Alexander Lunde (24).

Han forteller at det ble servert alkohol på rommet. Ifølge VG serverte Solum Larsen sprit. Folk kom og gikk og at det var mellom åtte og 20 personer på rommet av gangen. Flesteparten av dem Unge Venstre medlemmer.

- Han snakket om generasjonsskiftet i Venstre og at nå tar de unge over.

Lunde forteller også at de sang Unge Venstre - sangen «Når den grønne revolusjonen kommer». I den uhøytidelige sangteksten deles det ut posisjoner til Venstre-politikerne.

- Helge fikk «president»-tittelen i sangen denne kvelden, sier Lunde.

Oppløst Like etter gikk han ut for å røyke sammen med den 17 år gamle jenta. De kom aldri tilbake. Lunde var selv blandt dem som etter en stund etterlyste jenta og begynte å se etter henne. Et annet Unge Venstre-medlem fant 17-åringen oppløst i tårer på gangen utenfor Solum Larsens hotellrom.

- Jeg kjenner både Solum Larsen og offeret godt. Jeg har snakket med offeret flere ganger etter søndagens hendelse, sier han.

Han vil ikke gå inn på hva den unge jenta forteller.