Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tamburstuen siktet for hvitvasking

Tidligere toppsjef Trygve Tamburstuen i det statlige nettselskapet BaneTele er siktet for hvitvasking og økonomisk utroskap mot selskapet. Tidlig mandag morgen ble huset hans ransaket av Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- BaneTele har anmeldt meg for utroskap, bekrefter Trygve Tamburstuen overfor Aftenposten.

Advokat Asbjørn Eritsland som representerer Tamburstuen, opplyser at Tamburstuen siktet for brudd på straffelovens paragraf 275, grov utroskap, og for brudd på straffelovens paragraf 317. Denne paragrafen gjelder hvitvasking og heleri. Tamburstuen var mandag ettermiddag i et kort politiavhør.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner overhodet ikke straffskyld, sier Eritsland.

Bakgrunnen for anmeldelsen er en kritisk granskingsrapport fra revisorselskapet PriceWaterhouseCoopers. Styret i BaneTele sendte denne rapporten til Økokrim for en måned siden.

- Vi ba samtidig om at forholdene som ble lagt for dagen i rapporten ble anmeldt, sier styreleder Bjørn Kristiansen i BaneTele til Aftenposten.

Tamburstuen trakk seg i fjor fra sjefsjobben i BaneTele etter at Dagens Næringsliv blant annet avslørte at Tamburstuen ga et lån på vegne av BaneTele til selskapet Media Netwerk, et selskap svogeren eide halvparten av.

Dette er BaneTele-saken

* Det statseide selskapet BaneTele selger ledig kapasitet på telenettet langs jernbanesporene og langs deler av strømnettet. Selskapet er et datterselskap av Jernbaneverket.

* I februar i fjor fikk Media Netwerk, et selskap som drives av Trygve Tamburstuens svoger, et lån på 400.000 kroner.

* Først 1. november ble det avtalt rente på lånet. Dette lånedokumentet skal ha blitt tilbakedatert til februar av Tamburstuen.

* Da saken ble avslørt i Dagens Næringsliv måtte Trygve Tamburstuen gå av som administrerende direktør. Senere ble også styret i BaneTele kastet.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media