Tamiflu-kunder blir avvist på apotekene

Kunder som ville ha legemiddelet Tamiflu allerede i dag, er blitt avvist på apotekene.

UTEN RESEPT:Først torsdag blir det mulig å gå på apotekene for å få Tamiflu av farmastøyter.  Foto: AP Photo/Thomas Kienzle, File)
UTEN RESEPT:Først torsdag blir det mulig å gå på apotekene for å få Tamiflu av farmastøyter. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Mange apotek har hatt stor pågang fra folk som trodde at de allerede onsdag kunne få kjøpe legemiddelet Tamiflu uten resept fra lege.

- I dag har vi måttet avvise veldig mange, sier fag- og kvalitetsdirektør Hanne Andresen i Norsk Medisinaldepot (NMD) til NTB. Dette selskapet eier kjeden Vitusapotek, og leverer også varer til kjedene Ditt Apotek og Sykehusapotekene.

- Stor pågang

Andresen er opptatt av å få fram at Tamiflu - som brukes til behandling av influensa - ikke er blitt reseptfritt, slik nyhetsmeldinger kan ha gitt inntrykk av, men at farmasøyter midlertidig kan levere ut dette legemiddelet etter at kunden har fylt ut et egenmeldingsskjema «som fungerer som resept».

Helsemyndighetene har bestemt at denne ordningen skal tre i kraft fra torsdag. Samtidig skal apotekene ha fått de første forsyningene fra statens beredskapslager på bortimot 1,5 millioner pakninger Tamiflu.

- Vi venter stor pågang. Det har vi planlagt, og det er vi forberedt på. Vi har det personalet som trengs og varer på lager, sier Hanne Andresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.