- Tamiflu virket umiddelbart

Oslo-gutt (20) smittet av svineinfluensa. Føler seg frisk.

VIRKET UMIDDELBART: Oslo-gutten ble medisinert med Tamiflu med en gang det var bekreftet at han var smittet. - Det virket umiddelbart, sier 20-åringen til Dagbladet. Foto: Tore Meek / SCANPIX
VIRKET UMIDDELBART: Oslo-gutten ble medisinert med Tamiflu med en gang det var bekreftet at han var smittet. - Det virket umiddelbart, sier 20-åringen til Dagbladet. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det ble i går kveld kjent at to norske studenter er bekreftet smittet av influensa A (H1N1)  - mer kjent som svineinfluensaen.

Den ene, en 20 år gammel gutt fra Oslo, forteller til Dagbladet at han tror han ble smittet på flyet vei hjem fra Jucatan-halvøya i Mexico hvor han studerte Ex.phil og Ex.fac.- Mye tyder på at jeg ble smittet på veien hjem. Flyet mitt måtte mellomlande i Atlanta. Jeg tror det var da jeg ble smittet, forteller han.

Hva får deg til å tro det?

-Vi var 80 sudenter som reiste hjem sammen på mandag. Av en eller annen grunn ble jeg satt på et annet fly enn alle de andre studentene etter at vi mellomlandet. På flyet satt jeg ved siden av en person som frøs litt. Kanskje var det han som smittet meg? Det er ikke godt å si, lufta på flyet ble jo konstant resirkulert, sier 20-åringen til Dagbladet. - Ville ikke ringe legeDet var først da han kom hjem til Norge at 20-åringen begynte å føle seg dårlig.

- Jeg fikk helt vanlige influensasymptomer: vonde ledd, vond hals og feber, opplyser han.

Tenkte du da at du kunne være smittet av svineinfluensaen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.