Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tamil pågrepet i Norge for drap på Sri Lanka

Skal ha utført drapene på vegne av LTTE.

PÅ OPPDRAG:  Drapene skal ha blitt utført på oppdrag av LTTE. Dette arkivbildet viser både kvinnelige og mannlige krigere tilhørende LTTE i byen Batticaloa, som er den samme byen 34-åringen angivelig skal ha drept tre personer. Foto: REUTERS/Buddhika Weerasinghe
PÅ OPPDRAG: Drapene skal ha blitt utført på oppdrag av LTTE. Dette arkivbildet viser både kvinnelige og mannlige krigere tilhørende LTTE i byen Batticaloa, som er den samme byen 34-åringen angivelig skal ha drept tre personer. Foto: REUTERS/Buddhika Weerasinghe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle tamilen ble pågrepet på arbeidsplassen sin på Vestlandet den 26. januar i år, melder Aftenposten.no. Han er siktet for tre drap begått under konflikten på Sri Lanka.

- Han har hatt en rolle i LTTE, og vi mener han har utført drapene på oppdrag fra dem. Han er den eneste i Norge vi har funnet fram til, men han har nok hatt medvirkere i saken, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til Dagbladet.

Drap på sykehus Zimmer vil imidlertid ikke opplyse om hvilken rolle 34-åringen har hatt i den militante organisasjonen. Det tilhører sjeldenhetene at norsk politi sikter utenlandske statsborgere for forhold begått i andre land.

- Vi mener disse drapene vil være i strid med internasjonal og norsk rett, og at det derfor kan straffeforfølges her, sier Zimmer.

To av drapsofrene var medlemmer av en rivaliserende tamilsk gruppe. Disse skal ha blitt drept på et sykehus i mai 2006.

- To menn i begynnelsen av 20-årene ble skutt på et sykehus i Batticaloa. Han er også siktet for drapet på en politimann i 2004 i samme by, sier Zimmer.

- Viktig å markere Han kom til Norge i 2007, og forholdet ble fanget opp av UDI. Politiet kunne imidlertid ikke iverksette etterforskning før det ble fred på Sri Lanka, og opprullingen av saken ble påbegynt i mai 2009. Den siktede 34-åringe skal ifølge Aftenposten.no ha jobbet som renholdsarbeider etter at han søkte asyl i Norge.

- Det er viktig for oss å kunne markere at man ikke får amnesti om man kommer til Norge, og at man kan bli etterforsket her, sier Zimmer.

34-åringen er siktet etter straffelovens paragraf 233, for drap og drapsforsøk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling