Tamilene avslutter sultestreiken

Etter at Raymond Johansen møtte demonstrantene.

MØTTE TAMILENE: Statssekretær Raymond Johansen møtte de sultestreikende tamilene i ettermiddag. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
MØTTE TAMILENE: Statssekretær Raymond Johansen møtte de sultestreikende tamilene i ettermiddag. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statssekretær Raymond Johansen kom i 15-tida i dag for å snakke med de nærmere to hundre norsktamilene som på andre døgnet demonstrerer foran høyblokka i regjeringskvartalet.

- Det er viktig for den norske regjeringen å møte dem og vise at vi bryr oss, sier Johansen.

Han opplyste blant annet at miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, som tidligere har hatt en sentral rolle i fredsarbeidet, følger situasjonen nøye gjennom påsken og har kontakt med sine kjente på Sri Lanka.

- Den største bekymringen er den humanitære siutuasjonen. Man må få den sivile befolkningen ut av området og det internasjonale samfunnets beskyttelse, sa Johansen til pressen etter møtet med tamilene.

I 16.30-tida hadde demonstrantene pakket sammen. De sinte demonstrantene hadde før det sperret trafikken utenfor regjeringskvartalet, og politiet måtte bryte inn og fjerne demonstrantene.

- Vi avslutter her nå. Det var ikke lenger forsvarlig å sultestreike, sier demonstranten Krishan, som ikke var fornøyd med budskapet fra Raymond Johansen hadde å fortelle.

- Nå har vi gitt dem to arbeidsdager. Hvis de nå ikke innfrir våre krav, eksploderer det. Da må vi ty til sterke virkemidler innen sivil ulydighet, sier han, og understreker samtidig at det ikke vil bli ødeleggelser som under Gaza-demonstrasjonene.

Demonstrantene krever blant annet at Norge tar initiativ til et hastemøte med USA, Japan og EU om situasjonen på Sri Lanka. Norsktamilene, mange av dem våte og kalde i det sure osloværet, var ikke fornøyd med statssekretærens svar i dag.

Mandag var det sammenstøt mellom demonstrerende tamiler og opprørspoliti i Oslo sentrum.

Tamilene satt senere i gang med en ulovlig demonstrasjon foran statsministerens kontor, og det hele utviklet seg etter hvert til å bli en sultestreik.

SULTESTREIKER: Tamilene sultestreiker på andre døgnet. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
SULTESTREIKER: Tamilene sultestreiker på andre døgnet. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer