Tamilske demonstranter spilte døde på Karl Johan

For å minne om krigshandlingene på Sri Lanka.

KRIGEN PÅ SRI LANKA: En gruppe norsktamiler demonstrerte mandag kveld på Karl Johans gate i Oslo for minne om krigen på Sri Lanka.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
KRIGEN PÅ SRI LANKA: En gruppe norsktamiler demonstrerte mandag kveld på Karl Johans gate i Oslo for minne om krigen på Sri Lanka. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En gruppe norsk-tamiler iført det som skulle ligne blodstenkte T-skjorter, la seg ned på Karl Johans gate i Oslo mandag kveld.

Demonstrantene ville på denne måten visualisere ofrene for krigshandlingene på Sri Lanka. Ifølge demonstrantene mister mellom 100 og 200 tamiler livet hver dag i konflikten.

Demonstrantene sperret av Karl Johans gate mens demonstrasjonen pågikk. Operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at markeringen gikk fredelig for seg.

Tamilene har demonstrert en rekke ganger i Oslo i løpet av de siste ukene. Flere tusen demonstranter deltok i markeringer i påsken. Tamilene har holdt appeller utenfor Stortinget, ved statsministerboligen og i regjeringskvartalet og har gått i tog gjennom sentrumsgatene.


(©NTB)