LESBISK: Demokraten Tammy Baldwin vant i går over republikaneren Tommy Thompson i Wisconsin, og blir dermed USAs første åpne homofile senator. Foto: AP/SCANPIX
LESBISK: Demokraten Tammy Baldwin vant i går over republikaneren Tommy Thompson i Wisconsin, og blir dermed USAs første åpne homofile senator. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Tammy blir USAs første lesbiske senator

Tammy slo Tommy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Demokraten Tammy Baldwin vant i går over republikaneren Tommy Thompson i Wisconsin, og blir dermed USAs første åpne homofile senator.

I tillegg ble hun den første kvinnen fra Wisconsin som har blitt valgt til senatet, ifølge CNN.

«Jeg er beæret, ydmyk og takknemlig. Og jeg er klar for å begynne å jobbe - klar for å stå sammen med Barack Obama og klar for å slåss for Wisconsins middelklasse», sa Baldwin til jublende støttespillere under valgvaken i natt, ifølge Huffington Post.

Vant over favoritt Huffington Post skriver at Thompson lenge ble regnet som favoritt. Thompson var guvernør for delstaten Wisconsin fra 1987 til 2001 (fire valgperioder) og senere helseminister i USA fra 2001 til 2005.

Thompson erklærte 1. april 2007 sitt kandidatur til presidentvalget i 2008, men trakk det tilbake 12. august samme år etter skuffende lav oppslutning i en velgertest i Iowa, ifølge Wikipedia.

Problemer i Iran Thompson strategi med å portrettere Baldwin som en venstrevridd liberalere feilet, ifølge Huffington Post. Da han kritiserte Baldwin for å ikke være klar nok i overfor til Iran, fikk Thompson problemer da det ble kjent at han hadde investert i selskaper som gjorde business med det islamske prestestyre, skriver Huffington Post.

«Dette er en stor dag for homofile kvinner i USA og for alle samfunn som ikke er typiske streite, hvite, sunne menn, som har blitt valgt inn til kongressen», sier den politiske kommentatoren Sally Kohn til CNN.