«Tampa»-flyktninger nektes asyl

Bare 25 av «Tampa»-flyktningene har fått asyl i Australia. Mer enn 200 har fått avslag. Australia vil i stedet betale flyktningene for å reise hjem igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs høykommissær for flyktninger opplyser at bare 25 av afghanerne fra «Tampa» har fått innvilget flyktningstatus. Australia internerte flyktningene på stillehavsøya Nauru.

219 har fått avvist sine søknader. Noen søknader er fremdeles under behandling.

Samtidig advarer FN mot å sende asylsøkerne tilbake til Afghanistan med makt på grunn av den usikre situasjonen i landet. Asylsøkerne kan anke avgjørelsen, noe som kan ta flere måneder.

Kontanter

Australias innvandringsminister, Philip Ruddock, erkjenner at Afghanistan kan være et farlig sted å bo. Likevel håper han at asylsøkerne vil la seg friste av et tilbud om kontantutbetalinger mot å reise hjem.

Tilbudet er på snaue 8.000 kroner per person med et tak per familie på knapt 40.000 kroner.

- Det er et veldig sjenerøst tilbud tatt i betraktning at det er rundt ti ganger det en person kan forvente å tjene i Afghanistan på ett år, hevdet Ruddock. I tillegg fremhever Ruddock at Australia vil betale reisen hjem og ikke kreve betalt for oppholdet på Nauru.

Ubetalt gjeld

Australske myndigheter kan ikke si noe om når flyktningene vil forlate Nauru. Det gleder ikke øyas president Rene Harris:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer