Tandberg Data er konkurs

- All egenkapital er tapt.

KONKURS: Datalagringsselskapet Tandberg Data opplyser i en børsmelding at det har meldt oppbud, og byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet.
På bildet er administrerende direktør i Tandberg Data, Pat Clarke.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KONKURS: Datalagringsselskapet Tandberg Data opplyser i en børsmelding at det har meldt oppbud, og byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet. På bildet er administrerende direktør i Tandberg Data, Pat Clarke. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Datalagringsselskapet Tandberg Data opplyser i en børsmelding at det har meldt oppbud, og byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet.

Selskapets største långiver, Cyrus Capital Partners LB, overtar alle sikkerhetene de har pant i, og tar sikte på å drive Tandberg Data videre i et nyopprettet selskap.

Men alle aksjonærene i Tandberg Data skal sitte tomhendt igjen melder Dagens Næringsliv.

- All egenkapital er dessverre tapt, sier pressetalsmann Per Bjørkum til DN.no.

Selskapet har lenge hatt problemer med sin gjeldssituasjon og prøvde i mars å restrukturere gjelden ved å hente inn 125 til 175 millioner i egenkapital.

Men da den endelige fristen for emisjonen i Tandberg Data gikk ut 31. mars var det ikke kommet inn nok tegninger til å nå minimumsbeløpet på 125 millioner kroner. Dermed gikk emisjonen i vasken, skriver Dagens Næringsliv.