Tande-Pengebinge

Mandag fyller Alf Tande-Petersen 50 år, og underholderen kan gå alderdommen trygt i møte. Han er god for minst ti millioner kroner - og produktiv som aldri før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går overtok han millionbutikken «Ditt livs sjanse» på NRK 1, der deltakerne får slettet gjeld opp til en million kroner.

Men Tande-P trenger langt fra delta selv. Han trenger ikke en gang jobben. Fjorårets ligningstall viser at Tande-P har en formue på 1,65 millioner kroner - men det er bare en brøkdel av hans reelle verdier.

- Jeg har en fast avtale med NRK, så jeg tjener ikke noe ekstra på dette, sier Tande-P, som har en treårskontrakt med NRK.

God butikk

Tande-P var en av landets første tv-kjendiser som stiftet sitt eget firma i 1984, Tande-P AS. Han står selv som eneeier.

- Jeg ble rådet til det allerede da av en økonom. I dag er det andre som tar seg av økonomien, det eneste jeg gjør er å sende inn regninger og oppgaver, sier Tande-P.

I fjorårets ligning er Tande-P oppført med en inntekt på 814 200 kroner. Av disse er 420 000 lønn fra eget firma, 400 000 er skattefritt utbytte.

Tande-P AS hadde en omsetning i fjor på 2,26 millioner, men firmaets reelle verdier beløper seg sannsynligvis til det mangedobbelte. Hjemme på Vormsund eier Tande-P. et 300 år gammelt småbruk, som han tok over etter onkelen i 1987. Tomta er på 75 mål. Ettersom eiendommen fungerer som både bolig og kontor, kan store deler av utgiftene føres på firmaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer