Tande-P(ute) holder feriebakteriene ute

Har du noen gang tenkt på hva som er inni hotellputa di? Det har Tande-P. Derfor skaffet han seg «skuddsikkert» putetrekk. Sputnik reiser aldri noe sted uten reiseradioen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den populære TV-programlederen Alf-Tande Petersen drar aldri på hotell uten å ha med seg sitt eget putevar. Gjennom det spesiallagde stoffet slipper ikke bakterier eller andre urenheter ut.

-  En reise til Spania for en del år siden gjorde at jeg fikk et dramatisk nytt syn på dette med hotellputer. Etter å ha sett hvordan det så ut inne i putevaret, ble puta fjernet fra rommet. Synet av puta uten putetrekk ble for mye av det gode.

Resten av turen sov jeg med reisebagen som pute.

Du kan godt si at det ble så som så med søvn på den ferien, sier Alf Tande-Petersen, eller bare Tande-P, som han er kjent som på TV.

-  Jeg prøvde meg først med å ta med eget putetrekk, men det holdt selvsagt ikke.

På putejakt

-  Jeg måtte starte jakten på et helt potte tett putevar, og jeg fant et som heter Sleep Protection i Sverige. Nå er putevaret blitt fast følgesvenn overalt hvor jeg reiser.

jeg har mange ganger tenkt på hvor nøye folk sjekker om toalettet er godt nok reingjort, mens de aldri sjekker om selve puta og dyna blir vasket. Og for å si det sånn: Jeg er mer opptatt av hvor jeg legger ansiktet mitt enn hvor jeg setter baken , sier Tande-P.

Tande-P(ute) holder feriebakteriene ute

-  Jeg plages sterkt av astma, og da er det viktig at puta er trygg å sove på. Det er ikke bra at puta er rein hvis den er vasket i sterke kjemikalier. Dessuten tror jeg at alle som har sett grundig på en flekkete hotellpute, aldri ønsker å sove på en slik igjen, sier Tande-P, som i perioder har mange reisedøgn.

Brannsikker utgang

-  Jeg har hatt oppimot 180 hotelldøgn i året og etter å ha opplevd en dramatisk hyttebrann så vet jeg hvor farlig en brann kan være.

Derfor har jeg gått til anskaffelse av et «reisebranntau» som jeg fester til hotellvinduet før jeg legger meg. Å sjekke hotellets nødutganger før natta faller på, er en selvfølge, sier Tande-P, som ikke er redd for å bli karakterisert som overnervøs.

-  Det viktigste er at jeg føler meg trygg.

Gode nettadresser:

www.sleepingproducts.se

www.nomaden.no

Her er kjendisenes absolutte reisenødvendigheter:

Lars Barmen
Kokebokforfatter/kokk

- Jeg prøver å finne ut om de vanlige norske stikkontaktene virker dit jeg skal. Hvis ikke så sikrer jeg meg en adapter, slik at jeg får brukt de ladere jeg trenger på turen. Disse får du kjøpt på reiseutstyrsbutikker og flyplasser.

Ellers blir jeg ertet litt fordi jeg skaffer meg alt mulig i miniformat før reisene: miniradio, minietui osv. Og: Jeg reiser alltid med minst mulig bagasje. En gang pakket jeg til en tre måneders tur på fire minutter.

Sørg for å få vasket klærne dine på hotellet før hjemreise. Da blir skjorter o.l. pakket i plast, og det hele tar minimalt med plass på neste tur.

Frode Alnæs
Musiker

- Jeg har med meg en gammel walkman kassettspiller. Med den tar jeg opp lyder av byene jeg besøker, setninger som kan brukes til sangtekster, gitarriff osv. Det er blitt et anselig antall kassetter etter hvert.

- Du har ikke vurdert å bruke Mp3-opptaker f.eks.?

- Jo, men det er så forferdelig mange menyer å holde styr på. Men jeg må vel skifte etter hvert.

Ellers har jeg alltid med meg gitaren. Enten det er fritidsreise eller på jobb. Den er viktig for trivselen. Gitaren sendes med flyfrakt og da er det ikke mye bry å ta en med.

Knut «Sputnik» Storbukås
Artist

Han har reist Norge på kryss og tvers etter at han slo gjennom for fullt med «Nå vil jeg skilles, Johanne.»

Vintertid drar han gjerne til varmere strøk, og Sputnik har allerede funnet seg et nytt favorittreisemål, Alanya, i Tyrkia.

Med på reisene har han følgende:

- Jeg reiser aldri på ferie uten en reiseradio. Og så kjerringa da. Hvis de to er med blir det en bra ferie.

Idar Vollvik 

Mobiltelefongründer

- Jeg drar aldri uten mine to «nøkkelkort». Det ene er med nøkkelen til mailbokser, den andre med nøkkelen til bank- og kredittkort. Jeg klarer ikke å huske alle koder og passord.

Ellers drar jeg ikke noe sted uten mobiltelefon.

- Det ryktes at kona di liker lange flyturer for da får hun ha deg i fred uten avbrytelser fra telefonen?

- Det kan nok være noe i det, ja, ler Idar Vollvik.

Trude Teige
TV2-journalist

- Når jeg er på reise så har jeg tid til å lese, og da er boka kjærkomment reisefølge. Og PC-en min pakkes også med i reisebagasjen. Det er ikke sikkert jeg skrur på pc-en, men den må være med hvis jeg får inspirasjon, sier TV-2-reporteren som har utgitt flere bøker med norsk kystkultur som inspirasjon.

Romanene om kystkvinnene har slått godt an både i inn- og utland.

IDAR VOLLVIK: Ikke unaturlig at mobilen er fast følgesvenn på reiser.
TRUDE TEIGE: Ei god bok er et kjært reisefølge.
LARS BARMEN: Reiser aldri uten stikkontakt-adapter.
KNUT «SPUTNIK» STORBUKÅS: For å få en god ferie må Sputnik ha med reiseradioen og kona.
FRODE ALNÆS: Tar opp lyder med sin gamle walkman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer