<strong>FARGERIK APEFAMILIE:</strong> De ansatte i ZSL London Zoo er så begeistret for den oransjefødte babyapekatten, at de feirer 1-månedsdagen til Tango med et to-for én-tilbud denne helgen. Foto: CAMERA PRESS/SCANPIX
FARGERIK APEFAMILIE: De ansatte i ZSL London Zoo er så begeistret for den oransjefødte babyapekatten, at de feirer 1-månedsdagen til Tango med et to-for én-tilbud denne helgen. Foto: CAMERA PRESS/SCANPIX Vis mer

Tango ble født med oransje pels

Men etter seks måneder ligner Francois' langurs-babyen mer på mor og far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan se ut som om vesle Tango er utsatt for en apestrek hos frisøren, men det er faktisk vanlig at nyfødte Francois' langurs-babyer har oransje pels.

Selv om det kan være vanskelig å se familielikheten, har ikke foreldrene Lu Lu og Neo, som begge har svart pels, reagert på den lille rødhårete nykomlingen, ifølge Daily Mail.

Readhead-look Tango ble født 1. september, og de dyrepark-ansatte vet ennå ikke hvilket kjønn apebabyen er.

- For øyeblikket rocker lille Tango readhead-looken, men pelsen vil ikke være oransje så veldig lenge, sier Kathryn Sanderson i ZSL London Zoo.

Eksperter mener at arten har utviklet oransje pels på sine nyfødte, for at det skal være lett for foreldrene å få øye på avkommet sitt.

En gang utpå nyåret vil pelsen til Tango være like svart som hos foreldrene.

- Pelsen vil gradvis bli mørkere etter tre måneder, og etter omlag seks måneder er de som regel helt svarte i pelsen, sier Sanderson.

Nær utryddet Enn så lenge tilbringer Tango mesteparten av tiden på fanget til mamma Lu Lu, selv om de ansatte i dyreparken har registrert at både pappa Neo og tante Lee Lee bidrar som barnevakter.

Apearten er en av verdens mest sjeldne, og i reell fare for å bli utryddet.

Francois' langurs-arten er opprinnelig fra nordøst-Vietnam og Kina, og på grunn av at de avsatte områdene de lever i stadig blir mindre, har artstallet sunket siden 1990.

I Vietnam er det under 500 igjen av arten, mens det er rundt 1500 i Kina. Dyreparker i USA har omlag 60 i fangenskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer