Tania anmeldte sin egen sønn - nå er han dømt til to år og åtte måneders fengsel

Debatten om moras angiveri raser i Storbritania.

KJØRTE TIL POLITIET: Edward Woollard (18) på vei til retten etter at moren Tania Garwood hadde fått ham til å tilstå å ha kastet et brannslukningsapparat mot polititjenestemenn under en av studentdemonstrasjonene i London i høst. Nå er han dømt til lang fengselsstraff. Foto: Scanpix
KJØRTE TIL POLITIET: Edward Woollard (18) på vei til retten etter at moren Tania Garwood hadde fått ham til å tilstå å ha kastet et brannslukningsapparat mot polititjenestemenn under en av studentdemonstrasjonene i London i høst. Nå er han dømt til lang fengselsstraff. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Spørsmålet britene er opptatt av om dagen er hva som skal til for at vi melder fra hvis ungene våre har gjort noe ulovlig?

Da Tania Garwood skjønte at det var hennes sønn som var etterlyst etter studentdemonstrasjonen i London, kjørte hun 18-årige Edward til politiet for å tilstå.

Moren brøt sammen i retten da straffen ble utmålt. Dommen på to år og åtte måneders fengsel for den unge studenten med plettfritt rulleblad har utløst en moralsk debatt i Storbritannia om konsekvensen av at foreldre angir sine egne barn.

Diskusjonen er lett å forholde seg til. Alle voksne med ansvar for unger har stått overfor problemstillingen, om enn i mindre alvorlighetsgrad.

- Ikke noe valg Den tankeløse opptredenen til Edward Woollard kunne tatt liv. Under de første studentopptøyene 10. november kastet han et brannslokningsapparat ned på gata fra taket på en kontorbygning. Bare flaks gjorde at ikke polititjenestemenn ble truffet. Seansen ble filmet fra helikopter av et team fra Sky News og sendt gjentatte ganger i nyhetssendingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer