<strong>AMMEKJEFT:</strong> Tanja Krstic Radusinovic &nbsp;fra Las Vegas i USA tok et oppgjør med ammekjeft på sosiale medier, og fortalte også en spesiell historie om en hendelse i forrige uke. Foto: Skjermdump
AMMEKJEFT: Tanja Krstic Radusinovic  fra Las Vegas i USA tok et oppgjør med ammekjeft på sosiale medier, og fortalte også en spesiell historie om en hendelse i forrige uke. Foto: Skjermdump Vis mer

Tanja fikk ammekjeft av en voksen mann. Da ble mora til mannen fly forbanna

- Jeg kommer ikke til å snakke med deg før du sier unnskyld!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Tanja Krstic Radusinovic (35) ammet sin ni måneder gamle sønn ved et offentlig basseng i Las Vegas i forrige uke, ble hun møtt av stygge blikk og ufine kommentarer.

De var signert en mann hun i et Facebook-innlegg anslår å være i 40-åra, skriver amerikanske People.

Selv om 35 år gamle Radusinovic ammet sønnen sin under et håndkle, var ikke det godt nok for den voksne mannen. Han gikk bort til Radusinovic og lurte på hva hun gjorde.

Da 35-åringen bekreftet overfor mannen at hun ammet sin ni måneder gamle sønn, smalt det fra mannen at amminga kunne hun gjøre andre steder og ikke der.

<strong>INNLEGGET:</strong> Her kan du lese hele innlegget Radusinovic skrev.&nbsp;
INNLEGGET: Her kan du lese hele innlegget Radusinovic skrev.  Vis mer

Ble skjelt ut av egen mor

I innlegget til Radusinovic skriver 35-åringen at hun ble forbanna av kommentaren, men samtidig nærmest lamslått over at det faktisk hadde skjedd.

- Jeg var i ferd med å reise meg opp og slå han i testiklene, skriver Radusinovic i Facebook-innlegget.

Men det trengte den 35 år gamle trebarnsmora ikke å gjøre. En annen mor trådte nemlig inn - den voksne mannens egen mor, ifølge Radusinovic.

- Hva sa du til den moren, Kevin, raste den eldre kvinnen, ifølge Radusinovic.

Så fulgte en tirade av banning fra den godt voksne mora.

- Hva faen, Kevin, utbrøt hun, og la til:

- Jeg visste ikke at jeg hadde oppdratt deg sånn, Kevin. Jeg kommer ikke til å snakke med deg før du sier unnskyld. Jeg ammet deg helt til du var 18 jævla måneder gammel, Kevin!

Da svarte sønnen:

- Det fortalte du meg aldri, mamma.

Og så nærmest eksploderte den eldre kvinnen, ifølge innlegget:

- Hva er det å fortelle, det er helt normalt, for faen!

Sint mor: - Om noen plages av amming så kan de selv gå på toalettet for å spise

Og etter skyllebøtta fra mor, unnskyldte den voksne sønnen seg, ifølge Radusinovic.

- La mødre være i fred

Innlegget Radusinovic skrev, har siden blitt delt av en Facebook-gruppe under navnet «Breastfeeding Mama Talk», som igjen har spredt seg på nettet.

Til amerikanske People, forteller Radusinovic at hun tror mange mødre har opplevd lignende hendelser når de har ammet i offentligheten, altså at noen har skulet på dem eller kommet med negative bemerkninger.

- For mange mødre har blitt ydmyket for å amme, sier Radusinovic til People.

- La mødre være i fred. Det er helt normalt. Jeg kan ikke tro at voksne menn og kvinner blir opprørt av å se en baby spise. Hvis jeg hadde brukt tåteflaske, hadde dette aldri skjedd, legger hun til.

Hetset og hyllet

For pupp kan bli bråk i USA, og i mars nådde historien om Margaret Ellen Bradford forsidene. Den unge moren ble fotografert mens hun ammet sin datter Harper under et debattmøte med presidentkandidat Bernie Sanders.

Bradford visste ikke hun ble avbildet, og plutselig sto hun midt i en debatt om kvinners rett til å amme offentlig.

Av noen ble hun hyllet. Av andre ble hun hetset. Men da hetsingen ble kjent, gikk kvinner og menn i hele USA over sammen, og slo ring rundt Bradford. Selv presidentkandidaten Bernie Sanders tok til orde.

- Som samfunn skal vi aldri stigmatisere kvinner for å amme i offentligheten, skrev han på Twitter samtidig som emneknaggen #boobsforbernie trendet.

Slik reagerer folk når kvinnen «ammer» offentlig

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer