Tank og Tomra raser

Tankaksjene Frontline og Bergesen og Tomra raser på Oslo Børs fra start. Statoil rammes selvsagt også av oljeprisfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil åpnet som ventet kraftig ned etter ytterligere fall i oljeprisen i Asia i natt. Aksjen nådde straks etter åpning ny bunnotering på 60 kroner.

Statoil falt med 3,2 prosent fra start onsdag etter at skuffende lagerstatistikk fra USA tirsdag kveld sendte oljeprisen ned i Asia i natt.

Etter et kvarters handel har imidlertid kursen tatt seg opp en krone til 61 kroner, som er ned 1,6 prosent fra igår. Dermed er hele rabatten som de private investorene fikk i emisjonen (3 kroner i kontantrabatt pluss en bonusaksje for hver tiende tildelte aksje dersom investorene sitter på aksjen i ett år) i ferd med å fordunste.

Frontline faller også markert. Også for John Fredriksens tankimperium er det nok de svake lagertallene som bekymrer, selv om oppslag i Dagens Næringsliv onsdag om at 'Fredde' kan komme til å selge seg ut av Frontline, nok også skremmer enkelte investorer.

Sannsynligheten for at dette skal skje er nok likevel liten, og oppslaget er nok mest egnet til å tiltrekke seg lesere.

Frontline faller med 4,4 prosent til 151 kroner.

Bergesen d.y. faller med 2,6 prosent (B-aksjen) til kurs 148 kroner.

Tomra faller med 3,4 prosent mot ny årsbunn fra start onsdag, og verdien av selskapet er igjen i ferd med å falle under 20 milliarder kroner igjen.

Tomra-kursen ligger etter tyve minutters handel på 115 kroner. Sist fredag ble imidlertid Tomra handlet helt nede i 110,50 kroner som var den laveste noteringen siden august i fjor.

Ocean Rig er en av svært få aksjer som stiger fra start onsdag. Kursoppgangen utgjør hele 5 prosent til kurs 40 kroner, men aksjevolumet er imidlertid beskjedent.