Tank tar bølgen

Oslo Børs går mot strømmen ellers i Europa og stiger fra åpning fredag. Frontline åpnet opp til ny historisk topp, men falt tilbake. Bergesen fortsetter oppgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsene i Europa faller, mens totalindeksen på Oslo Børs stiger fra morgenen av fredag. Klokken 10.40 ligger totalindeksen på i underkant av 1.380 poeng, tilsvarende en oppgang p omlag 0,5 prosent.

I tråd med en hyggelig opptur i USA i går pekte kurspilen i Frontline opp fra start fredag, og Frontline ble straks handlet til 201 kroner, som er ny historisk toppnotering for John Fredriksens tankimperium.

Siden har imidlertid kursen falt tilbake under 200 kronersmerket. Frontline noteres klokken 10,40 til 198 kroner.

Frontline melder for øvrig at rederiet har kontroll over 83,6 prosent av aksjene i Mosvold Shipping etter at Frontline i går hevet budet fra 5,50 kroner til 5,75 kroner.

Bergesen d.y. fortsetter kursoppgangen, og også Bergesen-kursen passerer 200 kronersmerket fredag formiddag. A-aksjen noteres klokken 10.40 til 201 kroner og B-aksjen noteres til 187 kroner.

Tomra, Kværner og i mindre grad Norsk Hydro og RCL er andre indeksetunge selskaper som bidrar til oppgang på Oslo Børs fredag.

Tomra steg bra torsdag etter at det ble kjent at Bayern nå ser ut til å støtte pant på engangsemballasje i Tyskland samt nyheter om at Nederland er ett skritt nærmere innføring av pant. Kursen stiger med ytterligere 1 prosent til 157,50 kroner fredag.

Kværner etablerer seg over 70 kroner, og noteres en uke etter den viktige generalforsamlingen til 72,50 kroner. Det er opp 1,4 prosent fra i går og opp 5,8 prosent i løpet av den siste uken.

Flere oljerelaterte aksjer fgår bra fra start. Søndenfjeldske stiger med 6,6 prosent til 34 kroner etter at selskapet har gjennomført en privat plassering av i underkant av 5,5 millioner aksjer, tilsvarende 9,9 prosent, til kurs 32 kroner.

District Offshore stiger med 3 prosent til 10,50 kroner etter at supply-rederiet i morgentimene fredag la frem resultater for første kvartal.

Solstad Offshore har også lagt frem resultat, men foreløpig er det ikke omsatt aksjer i selskapet.

Hydralift har også lagt frem resultat for første kvartal fredag, og kursen er opp en krone på lavt aksjevolum.

På taperlisten topper Blom som leverte svake resultater for første kvartal. Kursen faller med 17,5 prosent til 16,50 kroner.

Schibsted faller videre etter skuffende tall for første kvartal der resultat før skatt så vidt endte i pluss. Kursen er ned 2,1 prosent til 95,50 kroner.

Internettselskapet Scandinavia Online (SOL) der Schibsted er hovedeier, sliter også fredag formiddag og kursen faller med 4,2 prosent til 11,30 kroner.

På hovedlisten er det etter 45 minutters handel omsatt aksjer for 405 millioner kroner.