Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tankanlegg-blokadene starter i kveld

Bileiernes Interesseorganisasjon med Knut Enger i spissen gir full gass, og starter tankanlegg-blokadene allerede i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av mandag skal de blokkere til sammen fem anlegg, og ytterligere fire anlegg i Hordaland kan bli rammet av andre aksjonister.

Blokadene betyr i praksis at all levering av bensin og fyringsolje til bensinstasjonene i Sør-Norge stopper opp. Flere bensinstasjoner meldte allerede i går at de hadde solgt mer bensin enn vanlig. Mange stasjoner vil gå tomme for bensin etter to-tre dager.

Fra mandag morgen vil til sammen fem oljeterminaler sperres. Terminalene er i Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og to i Stavanger. Søndag kveld starter aksjonistene.

- Vi begynner allerede i kveld. Jeg har ikke full oversikt selv, og vet ikke hvilken eller hvilke terminaler som rammes først. Det er forskjellige aktører i forbundet som tar seg av dette rundt omkring, sier Knut Enger til NTB.

Han beskriver kampviljen blant sjåførene som stor, og tror at folk flest vil sympatisere med aksjonistene, selv om mange vil bli rammet av bensintørke.

(NTB)