Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tankbil brant på E18 ved Tusenfryd

Kjørte i fjellvegg med 41 000 liter drivstoff om bord. En bilfører antas å være omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tankbil med 28 000 liter bensin og 13 000 liter diesel om bord var i full fyr på E18 ved fornøyelsesparken Tusenfryd i Ås kommune  i Akershus.

Flammene sto titalls meter til værs, og lenge hersket det kaotiske tilstander på stedet.

- Tankbilen har kjørt i fjellveggen og det er brutt ut en kjempebrann. Brannvesenet er på stedet og prøver å få kontroll, sa operasjonsleder Ragnar Kivle ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no ved elleve-tiden i går kveld.

Et stort område er fremdeles sperret av. Det hersker imidlertid ingen eksplosjonsfare lenger.

- Brannvesenet foretok en kontrollert nedbrenning på stedet. Litt etter halv fire var brannen helt slukket, opplyser operasjonsleder Per Olav Tjone.

En person savnet

En personbil har vært involvert i ulykken.

- Det er for tidlig å si noe helt sikkert om hva som forårsaket ulykken. Men tankbilen kom fra Oslo. Mye tyder på at personbilen kom over i dennes kjørefelt. I et forsøk på en unnamanøver, svingte tankbilen. Da traff den fjellveggen og tok fyr, sier operasjonsleder Per Olav Tjone til Dagbladet.no.

Politiet har ikke funnet føreren av personbilen, som nå er fullstendig nedbrent. Tjone utelukker ikke at det kan ha vært flere personer tilstede i personbilen.

KJEMPEBRANN: Brannvesenet har nå slukket brannen. Lenge fryktet man at drivstoffet skulle ta fyr og tankbilen eksplodere. Alle foto: Truls Brekke/ Dagbladet
KJEMPEBRANN: Brannvesenet har nå slukket brannen. Lenge fryktet man at drivstoffet skulle ta fyr og tankbilen eksplodere. Alle foto: Truls Brekke/ Dagbladet Vis mer

- Sjåføren av tankbilen er kjørt til legevakten for sjekk, sier operasjonsleder. Han fikk et brudd i ankelen, men er ellers fysisk uskadd.

- Helt jævlig

- Det så helt jævlig ut på stedet, sier 26-åringen Marius Husby fra Ski.

Han kom kjørende mot ulykkesstedet minutter etter det smalt. Da brant en omlag 70 meter lang strekning av motorveien.

- Vi stod 200 meter unna og kjente den sterke varmen fra stedet. Flammene stod 40-50 meter til værs. Andre, som så ulykken, sa tankbilen hadde kolidert med en personbil. Men det var umulig å se noe som helst inne i den eksplosjonsartede brannen, sier Husby til Dagbladet.no.

Frykter for drikkevannet

Grunnen til at brannen ikke ble slukket på flere timer, er at brannvesenet ville unngå forurensing av vannet like ved. Ulykken fant nemlig sted like ved Gjersjøen, som er en viktig drikkevannskilde for folk i området.

- Det vil nok forekomme noe avrenning fra tankbilen under slukkingsarbeidet. Brannvesenet legger derfor ut oljelenser i sjøen for å være føre var, sier operasjonsleder Per Olav Tjone til Dagbladet.no.

Han legger til at E18 vil være stengt til langt utpå morgenkvisten, og anbefaler bilistene å kjøre over E6 eller Gamle Mossevei i stedet.

LETER ETTER FØREREN AV PERSONBILEN: Personen er fremdeles savnet, og mye taler for at han eller hun er død.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!