Tankbil eksploderte etter utforkjøring

En tankbil eksploderte i brann da den kjørte utfor Frostaheia på Smøla på Nord-Møre ved 00.30-tiden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren pådro seg annengrads forbrenning i ansikt og begge armer, etter tankbilbrannen på Smøla på Nordmøre. 8 000 liter bensin og 3 500 liter diesel brant opp etter at tankbilen fra Shell/Myhren transport kjørte utfor veien i en sving.

Seksjonsoverlege Steinar Dahl ved Fylkessjukehuset i Molde sier til NTB at sjåføren tross alt har vært heldig. Han vil trolig kunne behandles konservativt, det vil si at han slipper operasjon.

Lensmannsførstebetjent Tor Rovik hos Lensmannen i Smøla opplyser til NTB at tankbilen var på vei for å levere drivstoff til en lokal bensinstasjon da den kjørte utfor veien i en sving på Frostadheia på Nordsmøla. Sjåføren kom seg ut av bilen i siste øyeblikk. Rett etter at han kom seg ut av bilen brøt det ut en eksplosjonsartet brann. Selv om sjåføren kom seg bort fra tankbilen, ble han brannskadd. Han ble fløyet til Fylkessjukehuset i Molde med helikopter.

Ulykken skjedde ved 00.30-tiden i natt. Det var tre bolighus i området der tankbilen kom i brann. Folk som bodde i det nærmeste bolighuset fant det klokest å evakuere.

Folk fra Statens vegvesens trafikkstasjon og fra Shells transportavdeling var på Smøla i dag. Det er bare forbrente rester igjen av tankbilen, og det er foreløpig ikke mulig å si noe om hva som har forårsaket utforkjøringen og den påfølgende brannen.

(NTB)

TOK FYR: Ingen kom alvorlig til skade da tankbilen eksploderte.