DØDSULYKKE: Seks personer mistet livet i ulykka, som skjedde 3. juli i år. Nylig friga brasiliansk politi overvåkningsvideoen. Video: Sesp-PR via Storyful. Vis mer

Tankbil i Brasil fylt med 44 tusen liter brennbar etanol krasjer inn i fjorten biler på motorvei

Nå har politiet frigitt video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks mennesker ble drept da en tankbil krasjet inn i fjorten kjøretøy og eksploderte på motorveien BR- 277 i Parana, Brasil 3. juli i år.

Først nylig gikk politiet ut med videoen, filmet av et overvåkningskamera.

Brasiliansk politi har funnet ut at sjåføren av tankbilen, som var fylt med 44 tusen brennbar etanol, kjørte i 122 kilometer i timen. Dette er dobbelt så fort som fartsgrensa på veien.

Ifølge TV-stasjonen Globo News overlevde sjåføren. Han risikerer nå å bli tiltalt for ulykken.

Høye tall

Mer enn 43 800 mennesker blir årlig drept i bilulykker i landet. Det skriver Verdens helseorganisasjon. Estimerte tall for dødsfall i trafikken per 100,000 innbygger er 23.4 i Brasil. Til sammenligning er tallet 3.8 i Norge. Bilulykker er en ledende dødsårsak i landet, og utgjør store økonomiske kostnader.

Utenriksdepartementet informerer om at promillegrensen ved bilkjøring i Brasil er 0,0. De påpeker at landet likevel har store utfordringer når det gjelder trafikksikkerhet, og at det ofte forekommer at grunnleggende trafikkregler ikke respekteres.

Svak lovregulering

I 2011 gjorde Verdens helseorganisasjon en grundig undersøkelse av brasiliansk håndhevelse av lovreguleringer innen trafikksikkerhet. Rapporten avslørte hull i systemet ved kjøring i rus og fartsovertredelser.

De fant også svakheter ved håndhevelser av disse lovovertredelsene. Siden da har organisasjonen engasjert politiske ledere til å formulere nye bestemmelser. Ifølge Verdens helseorganisasjon har det ført til forbedringer for trafikksikkerheten i landet.