Tankbil veltet i Ballangen

Redningsmannskaper jobbet på spreng for å hindre 42 000 liter drivstoff i å lekke ut etter at en tankbil veltet ved Ballangen i Nordland i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var like etter klokka 13 i dag at tankbilen kjørte ut av veien like sør for Ballangen i Nordland, og havnet på taket.

- Tankbilen har 42 000 liter bensin eller diesel i tanken, og alle tilgjengelige redningsmannskaper i området jobbet på spreng for å hindre lekkasje, sier politibetjent Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Fryktet lekkasje

Det var tidligere mistanke om lekkasje fra tankbilen, og politiet fryktet antenning av drivstoffet. Alle bolighus i en radius på 100 meter ble evakuert.

I tillegg er ferjer i området varslet, så bilister på disse kan velge en annen vei.

Politifolk fra Narvik, Ballangen og Tysfjord er på ulykkesstedet, sammen med ambulansepersonell og mannskaper fra e-verket.

- Brannvesenet mener nå at det ikke har lekket fra tanken, men vi har kuttet strømmen til ei høyspentmast som ligger rett ved, for sikkerhets skyld, sier operasjonsleder Kjell Arvid Andersen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Dårlig vær

Det er kraftig vind i Ballangen-distriktet i dag, og glatte veier.

- Det er forferdelige forhold der. Det blåser og snør, og veiene er dårlig brøytet, sier Grete Birkeland.

Sjåføren av tankbilen skal ha klaget over smerter i ei skulder, men skal ikke være alvorlig skadd. Det var sjåføren selv som meldte fra om ulykken.

Veien ved ulykkesstedet kommer til å bli sperret en god stund.