Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 000 demonstranter i Oslo:

- Tankeløst

Fremskrittspartiets Roy Steffensen mener at det er tankeløst av de 15 000 demonstrantene i Oslo å møte opp. Men han støtter budskapet.

DEMONSTRASJON: Flere tusen har møtt opp for å demonstrere etter drapet på George Floyd. Video: Øistein Monsen Vis mer

Fredag ettermiddag var anslagsvis 12 000 - 15 000 demonstranter på plass utenfor Stortinget i Oslo.

De sto tett og demonstrerte mot politivold. Demonstrasjonen var en av flere verden over, etter at 46 år gamle George Floyd døde etter at en politimann satt seg på halsen hans i USA.

Mange hadde på seg munnbind og hansker, men langt fra alle.

KRITISK: Roy Steffensen (Frp) mener at det er tankeløst å samles så mange.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: Roy Steffensen (Frp) mener at det er tankeløst å samles så mange. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Hundretusener uten jobb, skoler og barnehager ble stengt, milliardene renner ut for å hindre et næringsliv i ruiner, eldre sitter alene uten besøk, og så gir 15 000 inne i Oslo totalt blaffen i råd fra myndighetene og stimler sammen. Tankeløst, skriver FrP-politiker Roy Steffensen på Twitter.

Overfor Dagbladet utdyper Steffensen kritikken sin, og sier at han ikke er uenig i budskapet til demonstrantene, men at han mener at det er kritikkverdig at så mange samles.

Hundretusener uten jobb

FORNØYD: SV-politiker Marian Hussein var blant initativtakerne bak demonstrasjonen i Oslo, hvor tusenvis markerte avstand fra rasisme og politivold. Video: Fjeld / Sletten Vis mer

- Hundretusener har mistet jobbene sine, eldre sitter på gamlehjem og ikke får besøk, og ikke tør å få besøk. Vi har stengt ned hele samfunnet, og brukt hundrevis av milliarder for å begrense skadeomfanget så mye som mulig, så da syns jeg det er tankeløst det de gjør i Oslo nå, sier Steffensen.

- Jeg støtter innholdet, men de burde latt være å delta, sier han.

Han er også redd for at folk skal miste respekten for smittevernreglene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Kaptein Sabeltann blir stengt med fire ulike soner og 800 publikum, men jeg er redd man mister respekten for reglene, når de ikke har gjort noe for å stoppe 15 000 personer i Oslo.

Han mener at man burde gjort mer for å sende folk hjem og unngå folkehavet.

Smittevernoverlegen ikke bekymret

Smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune er ikke bekymret for økt smitte i Oslo etter demonstrasjonene.

- Folk er godt kjent med disse smittevernreglene nå, ett av dem er nettopp å holde seg hjemme dersom man har symptomer på luftveisinfeksjon, sier Steen til Dagbladet.

- Jeg tror folk vil følge dette rådet, også de som er ute og demonstrerer i dag. Om ikke vil vi se det i løpet av de neste par ukene, men jeg håper og tror at vi ikke vil gjøre det, sier han.

DEMONSTRASJON: Flere tusen har møtt opp for å demonstrere etter drapet på George Floyd. Video: Øistein Monsen Vis mer

Frykter superspreder

Helsedirektoratets Espen Nakstad sa tidligere i dag at han er bekymret for smitte i folkemengden.

- Vi er opptatt av at reglene respekteres. Per i dag er 50 grensen. Det er det man må forholde seg til, sier fungerende assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet til NRK.

- Selv om det er lite smitte så er det en del - særlig i Oslo. Samler man mange på en sted så er sjanse for at vi får en superspreder. Da har vi plutselig et utbrudd i Oslo, fortsetter han til kanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!