Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Tankene går til hans familie og kolleger

Eks-politimann Dag Otto Lauritzen føler med hjembygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Eks-politimann Dag Otto Lauritzen (53) fikk beskjeden om at politimannen (48) fra Grimstad-politiet ble drept av en bil som ikke stoppet for kontroll, i dag tidlig.  

Han er for tiden på vinterferie på Hovden nord i Agder.  

Lauritzen, som er mest kjent for sine sykkelseire, jobbet som politi i Kristiansand fra 1976 til 1987. Han var en del av beredskapstroppen i byen. Lauritzen er fra Grimstad og har mange nære eks-kolleger og venner fra det lokale politikammeret.  

- Dette er forferdelig trist. Mine tanker går først og fremst til mannens familie, men også til hans kolleger, sier Lauritzen til Dagbladet.  

Som politimann deltok han selv i flere biljakter og var oppe i flere farlige situasjoner, forteller han.  

- Dette viser at politiet er en utsatt gruppe. Som regel går det bra, men dessverre skjer slikt som dette også, sier han, som selv slapp å oppleve at en kollega ble drept på jobben da han var i aktiv tjeneste.  

Sykkelesset sier at ikke kjente politimannen personlig. Lauritzen er fem år eldre enn den avdøde, og de gikk ikke sammen på Politihøgskolen i Oslo eller var i tjeneste sammen.  

- Når slike ting skjer er det like ille for en politimann som for andre i lignende situasjoner. Man får seg et sjokk, sier han. 53-åringen sier at det kommer ekstra nært når det skjer i hjembygda.  

- Jeg har tette bånd til mange som jobber der. Flere i min familie jobber også i politiet. Dette er veldig trist og jeg sender min medfølelse til familie og kolleger som er i stor sorg nå, sier Lauritzen.

SLAPP OPPLEVELSEN: Grimstadværing og ekspolitimann Dag Otto Lauritzen tenker på familien og kollegene til den drepte sambygdingen. Selv slapp han å miste kolleger under politikarrieren. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
SLAPP OPPLEVELSEN: Grimstadværing og ekspolitimann Dag Otto Lauritzen tenker på familien og kollegene til den drepte sambygdingen. Selv slapp han å miste kolleger under politikarrieren. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!