- Tankene mine får du aldri!

Sa hemmelighetsfull Kristin da hun kommenterte sitt eget statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På spørsmål fra journalistene om det var noe den ferske finansministeren kunne tenkt seg annerledes i statsbudsjettet, svarte Kristin Halvorsen:

- Tankene mine får du aldri!

Og dermed var pressekonferansen til den første kvinnelige finansministeren over. Da hadde Halvorsen brukt en liten time på å forklare det norske pressekorpset den nye politiske profilen som den rød-grønne regjeringen har meislet ut.
 

Det ble fra flere hold påpekt at mye av politikken fra den forrige Bondevik-regjeringen er videreført i endringsforslaget. Det kunne Halvorsen si seg enig i.

- Nei, det er klart. Det var ikke bare sorgen med Bondevik heller.

Finansministeren måtte flere ganger forsvare og forklare reduksjonene i blant annet kontantstøtten og kuttet i fagforeningskontingenten. Hun ble også bedt om å forklare hvordan regjeringen mener de satser på forskning når midlene til forskningsfondet er redusert med flere millioner.

I de fleste tilfellene ba finansministeren om mer tid til å gjennomføre ambisjonene fra Soria Moria-erklæringen.

- Regjeringen har nå hatt tre uker på seg til å gjøre endringer. Jeg kan love at vi skal få til mye mer de neste fire årene, sa Halvorsen.

Før hun avslutningsvis la til:

- Jeg er fornøyd med det endringsforslaget vi har lagt frem. Men det er ikke slik at vi skal lene oss selvtilfreds tilbake og slappe av.

- Vi skal jobbe morgen, kveld og middag - ikke minst for å få lagt frem et program for fattigdomsbekjempelse, lovet Halvorsen.

<B>HOLDER TETT:</B> Ikke godt å si om det var fordums 80-talls litteratur og romanen "Men tankene mine får du aldri" eller fremtidig politikk Kristin Halvorsen hadde i tankene. Men tett holdt hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer