- Tankene mine får du aldri!

Sa hemmelighetsfull Kristin da hun kommenterte sitt eget statsbudsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På spørsmål fra journalistene om det var noe den ferske finansministeren kunne tenkt seg annerledes i statsbudsjettet, svarte Kristin Halvorsen:

- Tankene mine får du aldri!

Og dermed var pressekonferansen til den første kvinnelige finansministeren over. Da hadde Halvorsen brukt en liten time på å forklare det norske pressekorpset den nye politiske profilen som den rød-grønne regjeringen har meislet ut.
 

Det ble fra flere hold påpekt at mye av politikken fra den forrige Bondevik-regjeringen er videreført i endringsforslaget. Det kunne Halvorsen si seg enig i.

- Nei, det er klart. Det var ikke bare sorgen med Bondevik heller.

Finansministeren måtte flere ganger forsvare og forklare reduksjonene i blant annet kontantstøtten og kuttet i fagforeningskontingenten. Hun ble også bedt om å forklare hvordan regjeringen mener de satser på forskning når midlene til forskningsfondet er redusert med flere millioner.

I de fleste tilfellene ba finansministeren om mer tid til å gjennomføre ambisjonene fra Soria Moria-erklæringen.

- Regjeringen har nå hatt tre uker på seg til å gjøre endringer. Jeg kan love at vi skal få til mye mer de neste fire årene, sa Halvorsen.

Før hun avslutningsvis la til:

- Jeg er fornøyd med det endringsforslaget vi har lagt frem. Men det er ikke slik at vi skal lene oss selvtilfreds tilbake og slappe av.

- Vi skal jobbe morgen, kveld og middag - ikke minst for å få lagt frem et program for fattigdomsbekjempelse, lovet Halvorsen.

<B>HOLDER TETT:</B> Ikke godt å si om det var fordums 80-talls litteratur og romanen "Men tankene mine får du aldri" eller fremtidig politikk Kristin Halvorsen hadde i tankene. Men tett holdt hun.