TYSK RESESJON: Det er stor fare for at den tyske økonomien vil gå inn i resesjon, advarer Tysklands fire ledende tankesmier. Samtidig halverer de vekstprognosene for det neste halve året. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / NTB SCANPIX
TYSK RESESJON: Det er stor fare for at den tyske økonomien vil gå inn i resesjon, advarer Tysklands fire ledende tankesmier. Samtidig halverer de vekstprognosene for det neste halve året. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Tankesmie advarer mot tysk resesjon

- Fortsetter situasjonen i eurosonen å forverres, vil det også påvirke Tysklands økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er stor fare for at den tyske økonomien vil gå inn i resesjon, advarer Tysklands fire ledende tankesmier. Samtidig halverer de vekstprognosene for det neste halve året.

De fire institusjonene Ifö i München, IfW i Kiel, IW i Halle og RWI i Essen, kritiserer også Den europeiske sentralbanken ESB. De mener ESBs krisetiltak er inflasjonsdrivende i de 17 eurolandene.

- Eurokrisen påvirker den økonomiske aktiviteten i Tyskland negativt, skriver de i en felles prognose for de neste to årene som ble offentliggjort torsdag.

- Fortsetter situasjonen i eurosonen å forverres, vil det også påvirke Tysklands økonomi. For prognoseperioden som helhet vil de negative virkningene dominere, og det er store fare for at Tyskland vil gå i resesjon, heter det.

Selv om det har vært en viss vekst i Tyskland i de to første kvartalene i år, er det mange tegn til svekkelse mot slutten av året, mener instituttene.

Brutto nasjonalprodukt i år spås å ende på 0,8 prosent for 2012 og 1,0 prosent i 2013. 

(NTB)