Tanket opp på tafatt børs

Oslo Børs ble preget av sol, sommer og morgendagens amerikanske nasjonaldag. Tankaksjene var igjen i søkelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tankaksjene viste lenge styrke på en heller tafatt Oslo Børs tirsdag. Når handelen i kveld stenger i USA etter halv børsdag er det nesten to handledager på Oslo Børs før man igjen får nye impulser fra USA, som har stengt i morgen. Slikt øker usikkerheten og investorene er forsiktige med å ta utsatte posisjoner.

Det slo ut i lav aktivitet og en heller beskjeden utvikling på Oslo Børs. Markedet endte svakt ned da mange valgte å redusere sine aksjebeholdninger noe. Samtidig tynget fallende førbørsindikatorer i USA og en svak åpning i USA kursutviklingen.

Samlet endte hovedindeksen ned 0,06 prosent, mens totalindeksen steg 0,05 prosent til 1.303,34 poeng. Omsetningen på hovedlisten stanset på 1.346 millioner kroner.

Statoil toppet omsetningslisten med 161 millioner kroner. Utsikter til at Irak gjenopptar oljeeksporten presser oljeprisen, noe som igjen ga kursfall for de norske oljeaksjene. Statoil sluttet ned 0,7 prosent til 67,50 kroner. Norsk Hydro falt 0,5 prosent til 397,50 kroner.

Meldingene om at Irak står på trappene til å gjenoppta sin oljeeksport har imidlertid ført til at tankaksjene har skutt fart på Oslo Børs de seneste par dagene. Administrerende direktør Ola Lorentzon i Frontline ønsker Iraks olje velkommen tilbake på markedet, men tror ikke ratene vil komme opp på de tidligere svært så lønnsomme nivåene på rundt 50.000 dollar per dag på kort sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer