Tanks mot Arafats hovedkvarter

I dag skal Ariel Sharon og president George Bush møtes og snakke om fred. Men i natt har Sharon angrepet hovedkvarteret til Yasser Arafat igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lenge siden de israelske soldatene sist sto utenfor hovedkvarteret til Arafat i Ramallah:

På torsdag trakk de seg tilbake fra området etter å ha beleiret Arafat etter at en bilbombe drepte israelere.

I natt har minst 20 israelske tanks nok en gang rullet gjennom gatene i Ramallah og frem til hovedkvarteret til den palestinske presidenten. Palestinere og israelske soldater skjøt på hverandre under angrepet, og minst én palestinsk politimann er blitt drept, skriver den israelske avisa Ha'aretz. Den israelske hæren brukte også helikoptre under angrepet.

Ni palestinere ble arrestert. Yasser Arafat var i hovedkvarteret sitt under angrepet, men var ikke i livsfare, ifølge informasjonsminister Yasser Abed Rabbo.

På vei til Washington

Ariel Sharon var allerede på vei til Washington og møtene med den amerikanske presidenten da soldatene rykket inn i Ramallah. Sharons mål med reisen er å få Bush til å forstå at det ikke er vits i å forhandle med palestinerne så lenge selvmordsaksjonene fortsetter, ifølge Jerusalem Post.

Sharon har fryktet at Bush skal sette opp tidsfrister for fredsprosessen fremover. Men under et møte med Egypts president Hosni Mubarak sa Bush at han ikke hadde slike planer.

- Alle vil ha bevegelse i forhandlingene, og det vil skje når det er tydelig at det tas skritt mot terroren. Hvis det ikke eksisterer, kan du ikke sette opp en timeplan, sa en talsmann for Sharon.

VARSLET NY REGJERING:</B> Ifølge palestinernes informasjonsminister Yasser Abed Rabo var Yasser Arafat i hovedkvarteret da den israelske hæren angrep.
SØRGER:</B> Israelerne sørger over sine døde. I går begravet de 23 år gamle Eyal Sorek og kona hans, Yael. Hun var gravid i niende måned da ekteparet ble drept av palestinske snikskyttere som angrep bosettingen deres.