Tanks nærmer seg Aleppo

Det avgjørende slaget om Syrias største by, Aleppo, intensiveres i natt. Ekstra styrker fra flere parter sendes nå mot byen.

LØPER FOR LIVET:   Borgerkrigen i Syria startet med demonstrasjoner i mars i fjor, men disse ble slått hardt ned på av regimet. Ifølge opposisjonen er minst 17 300 mennesker drept, hvorav 4300 regjeringssoldater. Nå har borgerkrigen utviklet seg til å bli en intens kamp om Aleppo. Foto: AFP PHOTO / HO / SANA / NTB SCANPIX
LØPER FOR LIVET: Borgerkrigen i Syria startet med demonstrasjoner i mars i fjor, men disse ble slått hardt ned på av regimet. Ifølge opposisjonen er minst 17 300 mennesker drept, hvorav 4300 regjeringssoldater. Nå har borgerkrigen utviklet seg til å bli en intens kamp om Aleppo. Foto: AFP PHOTO / HO / SANA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av de siste dagene har det blitt klart at Syrias framtid vil bli avgjort i byen Aleppo, Syrias største by - nordvest i landet. 

Ifølge Rami Abdel Rahman, leder for eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, vil Bashar al-Assads regime falle dersom opprørene klarer å få kontroll over byen. 

Derfor har regjeringssoldater trukket vekk fra distriktene, og inn i industri- og finansbyen, med sine 2,5 millioner innbyggere. 

Nyhetsbyrået AP meldte seint i kveld at dusinvis med tanks var på vei til Aleppo.

Det skjedde etter at det i dag har vært harde kamper i flere bydeler mellom opprørere fra Den frie syriske hæren (FSA) og regjeringssoldater - som skjøt med raketter og automatvåpen fra helikoptre. - Vi forventer et stort angrep på Aleppo. Folk er redde det blir uvilkårlig bombing mens de flykter, sier aktivisten Mohammed Saeed til AP.

Ifølge CNN ble minst 129 personer, inkludert ti barn, drept i dag. 

Regimet militært overlegent Syria-ekspert ved Universitetet i Oslo, Kai Kverme, sier til Dagbladet at regimet har fått mindre og mindre kontroll over landet, og må nå prioritere kontrollen over de store byene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer