Tankskipet Dart trukket av grunnen

Ingen tegn til oljesøl fra skipet.

PÅ LAND: Det danske lasteskipet Dart gikk tidlig torsdag morgen på grunn på Grøneskjæret utenfor Skivenes i Åfjorden i Hyllestad kommune. Foto: Halfdan Grieg/Redningsselskapet / NTB scanpix
PÅ LAND: Det danske lasteskipet Dart gikk tidlig torsdag morgen på grunn på Grøneskjæret utenfor Skivenes i Åfjorden i Hyllestad kommune. Foto: Halfdan Grieg/Redningsselskapet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske lasteskipet Dart, som grunnstøtte i Sogn og Fjordane, ble torsdag kveld trukket av grunnen. Det er ingen tegn til oljesøl fra skipet.

To slepebåter fikk skipet fri ved 20.15-tiden etter at et forsøk tidligere på dagen mislyktes, melder NRK. Antakelsen om at det ville være lettere å få skipet fri på kvelden når det var høyvann, slo til. I løpet av torsdagen var skipet også blitt tømt for 270 kubikkmeter boreslam for å gjøre det så lett som mulig.

Opprettet sak Politiet har opprettet sak mot styrmannen på den danske lastebåten, som gikk på grunn på Grøneskjæret i Åfjorden i Sogn og Fjordane natt til torsdag.

- Vi har sett på sertifikatene og tatt alkotest. Det er ingen grunn til å mistenke noen for å ha ført skipet i ruspåvirket tilstand, sier Kjetil Drange ved operasjonssentralen til Sogn og Fjordane politidistrikt til NRK. Politiet har også sett på ruten skipet skulle ta.

Hull i skroget Dart var lastet med 485 kubikkmeter boreslam. Båten har fått hull i skroget ved ballasttanken, men det skal ikke være fare for lekkasje. Skadene skal ikke være dramatiske, opplyser vakthavende i Kystverket, Ingrid Lauvrak.

- Informasjonen vi har fått fra rederiet tilsier at skadene ikke skal være store, men det er vanskelig å se under båten på nåværende tidspunkt. Dette blir først klart når båten dras av land og dykkerne får undersøkt den skikkelig. Rederiet antar at båten skal kunne gå videre for egen maskin, sier hun til NTB.

Før båten kan seile videre, må rederiet få seilingstillatelse fra Sjøfartsdirektoratet.

(NTB)