MÅ REPARERES: Øygarden
Baugen på tankskipet "Sola" som den norske fregatten "KNM Helge Ingstad" kolliderte med natt til torsdag nær Stureterminalen i Øygarden.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MÅ REPARERES: Øygarden Baugen på tankskipet "Sola" som den norske fregatten "KNM Helge Ingstad" kolliderte med natt til torsdag nær Stureterminalen i Øygarden. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Tankskipet «Sola TS» var leid av Equinor

Tankskipet må nå tømmes for olje og repareres.

Tankskipet «Sola TS» som ble truffet av fregatten «KNM Helge Ingstad» i Hjeltefjorden i forrige uke, var leid av Equinor. Det må nå tømmes for olje og repareres.

Tankskipet er leid inn på en femårskontrakt med Equinor, men ifølge pressekontakt Elin Isaksen i selskapet var det fremleid til et annet oljeselskap da ulykken skjedde, skriver Sysla.

FÅ SVAR: Den norske fregatten KNM «Helge Ingstad» og tankskipet «Sola TS» kolliderte 8. november i Hjeltefjorden. Video: Kystvakten, Redningssentralen, NT... Vis mer Vis mer

Tankskipet fikk fortsette til Hull i Storbritannia etter ulykken etter først å ha foretatt noen nødreparasjoner etter pålegg fra Sjøfartsdirektoratet. Det måtte tømmes for all last før det fikk fortsette.

I England skal skipet inspiseres grundig før det repareres. Det er ikke sikkert at det er nødvendig å ta skipet opp i dokk.

Blant de første som ble avhørt etter ulykken, var losen som var om bord i «Sola TS» da ulykken skjedde.

Losdirektør Erik Freberg Blom har vært i kontakt med losen, og sier han var tilbake på jobb igjen allerede søndag og har det bra. Hans tanker går først og fremst til mannskapet om bord på fregatten.

(NTB)