Tannbørstetyv for retten

Mannen nasket en tannbørste og fikk 1500 kroner i bot. Men det ville han ikke betale. Derfor måtte tannbørstetyven for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28-åring fra Bamble hadde fått en bot på 1.500 kroner for å ha stjålet en tannbørste, men mannen nektet å betale boten og hevdet at han var uskyldig. Derfor måtte tannbørstetyveriet opp for byretten.

En fagdommer, to lekdommere, aktor og et vitne måtte mobiliseres for tannbørsten. Den tiltale gikk imidlertid selv inn i rollen som forsvarer.

- Jeg kan bare beklage at en så bagatellmessig affære belaster rettsapparatet. Dette gjelder naskeri av en gjenstand med svært begrenset verdi. Men fordi vedkommende nekter straffskyld, har påtalemyndigheten plikt til å bringe saken inn for domstolen, sier aktor i tannbørstesaken, politiadjutant i Inger Conradsen, til Telemarksavisa.

Den tiltalte hevdet at han hadde kjøpt tannbørsten dagen i forveien, men retten valgte å tro på butikkdetektiven som hadde sett mannen putte børsten på innerlomma. Boten ble opprettholdt, og mannen må i tillegg betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

(NTB)