Tannlege var snekker

Pasientene som gikk til tannlegen på et lite sted i det nordlige Østerrike, syntes de fikk god behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen var nok fingerferdig, men neppe kvalifisert, for ved nærmere gransking viste han seg å være snekker.

Minst 14 personer kom i nærkontakt med den ikke navngitte svindlerens bor og tenger, før han ble avslørt. Nå blir han tiltalt for å ha brutt seg inn på et tannlegekontor og stjålet instrumenter og annet utstyr, opplyste østerriksk politi tirsdag.

Mannens ambisjoner var det ikke noe i veien med: Han henvendte seg først til en universitetsklinikk, der han søkte om jobb på grunnlag av falske eksamensbevis og attester. Men dette svindelforsøket ble raskt avslørt.

Mannen skaffet seg da jobb på et landsens tannlegekontor, ved å vise fram de samme falske papirene. Under overoppsyn av kontorets sjef behandlet han 22 personer, før han ble sluppet løs på 39 andre uten noen form for overvåking, sa politiets talsmenn.

Mange av pasientene klaget etterpå over dårlig behandling, og sjeftannlegen begynte å fatte mistanke. Mannen ble arrestert, og er nå siktet for opp til 17 innbrudd i tillegg til brekket på tannlegekontoret.

(NTB)

ROTFYLLING: Kunne du tenkt å få fikset på tanngarden hos denne håndverkeren?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer