Tannlege vil servere pasienter drinker

For å kurere tannlegeskrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tannlege i Drammen har søkt kommunen om skjenkebevilling. Han tror en drink kan hjelpe redde pasienter å komme over tannlegeskrekken.

Et beroligende glass konjakk eller whisky er kanskje det som skal til, mener tannlege Thor Fredrik Hoff.

- Mange mennesker har store problemer med tannlegeskrekk og de trenger en drink for å dempe angsten. Jeg ser på dette som en videreføring av andre tilbud vi har for skånsom eller smertefri tannbehandling, sier Hoff til Drammens Tidende.

Hoff påpeker at man lenge har gitt pasienter ulike beroligende medikamenter. Han fikk ideen om alkoholservering fra en kollega i Sveits, der man skal ha gode erfaringer med å la engstelige pasienter ta seg et lite glass før behandlingen begynner.

- Det er en pasientgruppe som vi ønsker å hjelpe fra venterommet og opp i tannlegestolen. En mister litt hemninger med alkohol og derfor ønsker vi å kunne gi en drink til de pasientene som trenger det, sier tannlegen til NRK.

Han har ingen betenkeligheter med å servere pasienter alkohol, og peker på at det ikke er uvanlig i andre land.

Hoff vil ikke at pasientene skal bli fulle, men har ingen planer om å sette en grense for hvor mye som skal serveres.

- Det kommer blant annet an på høyde og vekt det, vet du, sier han.

Tannlege vil servere pasienter drinker

Han håper kommunen vil gi grønt lys til søknaden hans, i det minste som en prøveordning. Hvis kommunen sier ja, blir Bergstien Tannlegesenter første tannlegekontor med skjenkebevilling her i landet.

(NTB)

Tannlege vil servere pasienter drinker