Tannlegen tok tennene i pant

Ridha Boula fra Kungsør i Midt-Sverige satt i tannlegestolen for siste gang i denne omgang - trodde han. Ridha gledet seg stort over det nye gebisset som tannlegen hadde tilpasset, da samme tannlege plutselig tok dem ut og forlangte penger på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen var at Ridha lå etter med betalingene til folketannrøktens kontor i nabobyen Køping, og tannlegen ville beholde gebisset som pant til pengene var betalt. Ettersom Ridha var og er blakk, må han belage seg på en diett bestående av suppe og spaghetti den nærmeste tiden, skriver Svenska Dagbladet.Ridha sier til den konservative Stockholm-avisen at tannlegen gjorde som han gjorde, fordi han ikke ønsket å få problemer med landstinget - de fylkeskommunale myndighetene - i området. Klinikksjef Ola Saaw i Kungsöor kan ikke se at tannlegen har gjort noe galt.

- Hvis man ikke kan betale, får man greie seg uten tenner. Det er praksis her, sier klinikksjefen strengt. Men overdirektør ved sosialdepartementets tilsynsenhet Olof Edhag er uenig:

- Når en behandling først er innledet, må den fullføres på forsvarlig vis, sier Edhag.

- Alle som bor i Sverige, skal ha tenner å tygge med, fastslår overdirektøren. Og det har Ridha Boula i dag ikke. Og fordi tannlegen satte inn titanskruer i kjeven hans, som forberedelse til det nye gebisset, kan han heller ikke bruke det gamle.

(NTB)