Coronaviruset:

Tannleger øker coronagebyr

Tannleger har fått økte kostnader til smittevern- og utstyr som følge av coronasmitten. Noen sender regningen videre til kundene.

DYRERE: De nye smitteverntiltakene fører til ekstra kostnader for tannlegeklinikkene. Foto: Anna Jurkovska / Shutterstock / NTB scanpix
DYRERE: De nye smitteverntiltakene fører til ekstra kostnader for tannlegeklinikkene. Foto: Anna Jurkovska / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

For at ikke pasienter eller ansatte skal bli smittet, har tannlegene satt i gang flere smitteverntiltak. Dette medfører ekstra kostnad for klinikkene, og flere klinikker har bestemt seg for å øke det vanlige hygiene- eller utstyrsgebyret, skriver Stavanger Aftenblad.

Den private tannlegekjeden Oris Dental, med 25 klinikker i Norge, opererte før pandemien med et hygienetillegg på 350 kroner ved aerosolgenererende-prosedyrer, som for eksempel boring. Dette tillegget har kjeden nå økt til 750 kroner.

Colosseum Norge er landets største, private tannhelsekjede. Administrerende direktør Ole Mjåtvedt opplyser at deres klinikker har økt det vanlige utstyrs- og hygienetillegget fra 140 til 250 kroner som følge av økte kostnader til smittevern.

- Før hadde vi et høyere gebyr for enkelte behandlinger. Mye på grunn av mangel på utstyr, nå har dette blitt bedre, så vi har fjernet det høyeste gebyret, sier Mjåtvedt.

Leder Andreas Iversen i Den norske tannlegeforening (NTF) i Rogaland, sier det er opp til hver enkelt klinikk å bestemme om, eller hvor mye, de skal øke gebyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer