Tannlegeskrekkens hjemland?

I dette moderne EU-landet er det fare for at 'tannlegen' egentlig er rørlegger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Går du til tannlegen i Italia og synes verktøyet er litt i kraftigste laget, bør du trolig springe alt hva du er kar om. Sjansen er nemlig stor for at du da har møtt en rørlegger som har lagt rørleggeriet på hylla.

Italienere, og Italia-feriende nordmenn som går til tannlegen, har en 50 prosents risiko for å få tennene trukket av rørleggere, politimenn, trikkesjåfører eller tannteknikere, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det viser en ny sjokkerende rapport fra det italienske anti-svindelbyrået Nas som ble lagt fram i Roma lørdag. Grunnlaget for rapporten er 1247 inspeksjoner hos italienske 'tannleger' mellom 1998 og 2001.

Nas fant til sammen 1065 lov- og regelbrudd, og innrapporterte 817 personer til ulike myndigheter. 225 tannlegekontorer ble stengt på grunn av forskjellige regelbrudd.

- Tallene tyder på at det er rundt 40.000 tannleger og 45.000 svindlere i Italia. Noen bruker falske dokumenter mens andre opererer under falsk navn, sier Dr. Giuseppe Renzo, president i den nasjonale tannlegeforeningen FNOMCEO. Han karakteriserer tallene som sjokkerende.

Sjansen er imidlertid stor for at juksetannlegen i hvert fall kan litt om tenner. 70 prosent av svindlerne var nemlig egentlig tannteknikere. 8 prosent av juksetannlegene var politimenn, mens 4 prosent var rørleggere - og dermed i det minste vant med tenger.

- Pasientene løper en stor risiko, da disse svindlerne ikke bare mangler medisinsk trening, men også ofte har manglende hygiene, advarer likevel Renzo.

Ifølge Renzo er det ofte umulig for pasientene å se om tannlegen er ekte eller ikke. Ofte investerer juksemakerne stort i profesjonelt utstyr. Nå ønsker tannlegeforeningen imidlertid å rydde opp.